Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Jan Kopecký musel odstúpiť z Fínskej rally kvôli havárii

Tuesday, 07. 08. 2007 - 00:04, T. Szabosi   

Jan Kopecký musel odstúpiť z Fínskej rally kvôli haváriiJazdec Matador Motorsportu Jan Kopecký odštartoval záverečnú etapu Fínskej rallye v úvodnej rýchlostnej skúške výborným medzičasom, bohužiaľ však následne na to poškodil vozidlo v dôsledku havárie a musel preteky predčasne ukončiť.

V sobotnej etape sa prezentovala posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek vynikajúcim výkonom. Počas sobotných rýchlostných skúšok sa posádka Czech Rally Teamu Kopecký posunula zo sedemnástej pozície po piatkovej etape, v ktorej postihlo vozidlo Škoda Fabia WRC niekoľko nezavinených defektov, na priebežnú desiatu pozíciu.



Pred štartom nedeľnej etapy Czech RallyTeam Kopecký prehodnotil prioritu pre záverečné tri rýchlostné skúšky a zvolil variantu, ktorá znamenala jazdu na hranici rizika so snahou o maximálne priblíženie sa k ôsmej bodovanej pozícii.



„Do nedeľnej etapy sme odštartovali so snahou zaútočiť. Rallye je veľmi nevyspytateľná a v ťažkej Fínskej rallye sa mohlo stať hocičo akejkoľvek posádke na bodovanej pozícii. Preto sme sa chceli čo najviac priblížiť k ôsmej bodovanej pozícii. Nás optimizmus podporovali sobotné časy, ktoré patrili medzi najlepšie. Na jednom z horizontov v úvode 21. rýchlostnej skúšky sme sa ocitli v pravotočivej zatáčke nad traťou a ja som stratil kontrolu nad vozidlom. Reagoval som okamžite, ale napriek tomu sme spadli do hlbokej priekopy a narazili sme prednou časťou vozidla do zložených klád. Ja aj Filip sme v poriadku, vozidlo však bolo poškodené a tak sme boli donútení odstúpiť z Fínskej rallye,“ vysvetlil dôvod odstúpenia z miesta havárie jazdec Jan Kopecký.



„Tentokrát nám riskantný plán nevyšiel a ako úspešnú môžeme hodnotiť iba sobotnú etapu“ zhodnotil krátko Fínsku rallye vedúci tímu Josef Kopecký.

Ing. Dušan Koblišek
hovorca skupiny Matador

Onboard z havárie




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri