Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Jan De Rooy ukončil kariéru! Dakar 2010 tiež bez Gerarda De Rooya.

Friday, 13. 11. 2009 - 20:13, Andrej Haverda   

Jan De Rooy ukončil kariéru! Dakar 2010 tiež bez Gerarda De Rooya.Jan De Rooy, víťaz Rallye Dakar v kategórii kamiónov (1987) a jedna z najväčších osobností doterajšej histórie súťaže, sa lúči so svojou aktívnou kariérou. Dôvodom je celosvetová ekonomická kríza, ktorá sa samozrejme tiež prejavila v obchodnej bilancii De Rooyovej prepravnej firmy.

                                                                                                          

„Rozhodnutie o ukončení kariéry prišlo skôr, než som si myslel. Rád by som si ešte zapretekal v Afrike, ale nemôžem to urobiť kvôli sebe, ani kvôli našim klientom. Nemôžem utrácať množstvo peňazí za svoje hobby a zároveň robiť škrty vo firme, ktoré sú nutné, aby sme ju udržali v chode. Všade sa šetrí. To platí aj o našom dakarskom tíme. Zrušenie Africa Race 2010 pre mňa znamená koniec úžasného obdobia, kedy som štartoval v rallye, preto svoju kariéru uzavriem víťazstvom, ktoré som v týchto pretekoch vybojoval v tomto roku. Fungovať v roku 2011 v úlohe asistencie pre mňa nie je zaujímavé, preto som sa rozhodol zavesiť pretekársku prilbu na klinec,“ tvrdí Jan De Rooy.
                                                                                                   
                                                                                               
Na Rallye Dakar bude chýbať aj Janov syn Gerard De Rooy, ktorého účasť rovnako nebola istá kvôli zraneniu na Silk Way Rally 2009. „S otcom sme boli organizátormi pozvaní k účasti v tejto rallye, čo sme potrebovali, aby sme vyskúšali nové súťažné kamióny. Nejakých desať kilometrov pred cieľom špeciálky, ktorá sa ani nepočítala do celkového hodnotenia, sme nečakane skočili a bohužiaľ k tomu došlo vo chvíli, kedy som bol zle usadený vo svojej sedačke,“ popisuje Gerard De Rooy.
                                                                                              

„V predošlých dňoch sme absolvovali dramatickejšie skoky, ale teraz som okamžite cítil, že je zle. Po konzultácii s tímovým doktorom Abom van Erpom, ktorý pracuje ako ortopéd v eindhovenskej nemocnici, sme sa rozhodli pre operáciu. Ide o zložitejší zákrok a o moju chrbticu, preto nechcem nič riskovať. Rehabilitácia bude trvať šesť mesiacov, takže účasť na Dakare 2010 neprichádza do úvahy. Rovnako by sme nemohli bojovať o víťazstvo, akokoľvek to je náš jediný cieľ. Budem si musieť počkať až na ďalší ročník,“ uzatvára Gerard De Rooy.

Zdroj: Team De Rooy, www.rally-mania.cz






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri