Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Jakešova účasť (zatiaľ) otázna

Wednesday, 11. 03. 2009 - 00:37, Andrej Haverda   

Jakešova účasť (zatiaľ) otáznaRegistrácia účastníkov Rallye Dakar 2010 sa začne v máji tohto roka. Aj nasledujúci 32. ročník tohto podujatia sa uskutoční na území Argentíny a Chile. Štart súťaže sa uskutoční 2. januára 2010 v Buenos Aires. Podoba nasledujúceho ročníka zatiaľ nie je známa, ale z kuloárov prenikli informácie, že viac etáp by sa malo tentoraz uskutočniť v čílskej púšti Atacama. Hovorí sa až o čísle osem. Organizátori tak opäť dajú prednosť juhoamerickému subkontinentu pred Afrikou. Dôvodom je predovšetkým bezpečnosť. V roku 2007, tesne pred začiatkom jubilejného 30. ročníka, púštnu rallye pre priamu hrozbu teroristických útokov v Afrike zrušili.
                                                                                                     

Na premiérovej juhoamerickej edícii sa tohto roku zúčastnil aj Slovák Ivan Jakeš, ktorý ju úspešne absolvoval. V cieli ho klasifikovali na 43. mieste. Stal sa tak po Jaroslavovi Katriňákovi druhým slovenským motocyklistom, ktorý došiel do cieľa najťažšej motoristickej súťaže.
                                                                                                    

Jakeš momentálne intenzívne rokuje o svojej ďalšej účasti na púštnom dobrodružstve. „Bavili sme sa na tému Rallye Dakar 2010 s českým KM Racing Teamom, vo farbách ktorého som bol aj tohto roku,“ hovorí Ivan Jakeš. „Zatiaľ sme sa ešte nijako konkrétne nedohodli. Treba si totiž ujasniť isté veci. Rád by som šiel aj na budúci rok. Chceme však dať tomu ešte profesionálnejšiu podobu, aby sa to odzrkadlilo aj na konečnom výsledku. Nerád by som v Južnej Amerike chýbal.“

Zdroj: Anton Pňaček, sport.aktuality.sk
Foto: KM Racing Team




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri