Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ivan Kačeriak mieri na Jankov Vŕšok

Tuesday, 28. 07. 2015 - 14:12, Public relations   

Ivan Kačeriak mieri na Jankov Vŕšok

Ivan Kačeriak si po domácich pretekoch na Pezinskej Babe doprial trochu letnej pohody. Dobšinský kopec vynechal, aby sústredil sily a prostriedky na kopec jeho srdcu najbližší: Jankov Vŕšok. Tento víkend sa s úskaliami 3700 metrového kopca popasuje opäť na Honde Civic Type R.

27 zákrut, prudké stúpania, rytmické zákruty aj zradné pasáže: to všetko je Jankov Vŕšok pri obci Uhrovec. Talentovaný Ivan Kačeriak bude z kokpitu svojej Hondy sledovať časy skúsenej konkurencie v triede A-2000. Po treťom mieste na Pezinskej Babe neprichádza do úvahy žiaden horší výsledok.

Tibor Szabosi;h7p4175-5.jpg

Ivan Kačeriak: "Auto od Pezinskej Baby neprešlo žiadnymi zmenami, s výkonom sa budeme hrať až na  budúci rok. Jankov Vŕšok je môj najobľúbenejší a štatisticky mi šiel vždy najlepšie. Nemám špeciálne ambície, no určite chcem opäť trochu pridať. Vŕšok poznám asi najlepšie zo všetkých kopcov. Je zároveň jediný, kde sa skutočne narobíš - je veľmi technický a má svoj rytmus. Konkrétne v jednej pasáži dokážete získať aj stratiť dve sekundy: na konci najstrmejšieho stúpania je „esíčko", kde máte tendenciu ísť rýchlo na trojke a dobrzdiť na druhý prevodový stupeň. Keď však „predáte" vjazd na dvojke, získate podstatne viac času na výjazde zo zákruty."

Sobota aj nedeľa ponúknu pretekárom vždy dvojicu tréningových jázd a popoludní dvoje pretekov. Na štart je prihlásených až 111 vozidiel. Pre Ivana Kačeriaka bude najkrajší výhľad z Vŕšku s trofejou v ruke.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;h7p4576-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri