Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

III. Admiral Rábaköz Kupa 2011: Týždeň do štartu

Monday, 02. 05. 2011 - 12:02, Michal Kostka   

III. Admiral Rábaköz Kupa 2011: Týždeň do štartu

Už o týždeň sa rozbehne nový ročník CCR majstrovstiev Českej republiky, Poľska, Slovenský pohár a v neposlednej rade aj Zóna Strednej Európy FIA. Všetky štyri seriály tento rok začínajú v Maďarsku na III. Admiral Rábaköz Kupa. Pochopiteľne je maďarská súťaž súčasťou aj domáceho šampionátu, druhou v poradí.

Tak ako po predošlé dva roky, aj teraz je centrum rally v meste Kapuvár. Rozdiel je však v programe prvého dňa. Krátky prológ nahradí plnohodnotná, 30-kilometrová špeciálka. V sobotu budú merané úseky štyri s celkovou dĺžkou cez 200 kilometrov, tri nedeľné špeciálky majú spolu 157 kilometrov. Kým sa dozvieme meno víťaza, najazdia súťažiaci celkom 500 kilometrov.

Michal Kostka;

Po nie najvydarenejšom minulom roku sa zo scény celkom vytratil László Palik a s ním aj sympatická vojenská posádka Honvéd Dream Teamu. Znamenalo to tiež koniec pohárovej súťaže Sandlander Challenge. Zsolt Murczin zas po ťažkej havárii na Aqua-Palace Kupa dáva do kopy nepekne rozbité auto. V rámci maďarského šampionátu sa tak, rovnako ako pri prvom podujatí sezóny, stretne v triede T1 len desať posádok. V praxi to znamená, že bodovať bude každý kto sa dostane do cieľa. S najväčšou pravdepodobnosťou vyjde víťaz z trojice Balázs Szalay, Erik Korda, Károly Fazekas.

Maďarský šampionát je uzavretý len pre domácich jazdcov, respektíve pre jazdcov s maďarskou licenciou. Zóna je však otvorená pre všetkých a zoznam pilotov túžiacich po slušnom výsledku sa rozrastá o poľských a českých účastníkov. Jedným z najnovších prírastkov je úradujúci český a poľský majster Zdeněk Pořízek. Na sezónu 2011 si zaobstaral Hummer H3 Evo, jazdecké aj technické predpoklady na prvú trojku má. Z veľmi početnej poľskej výpravy na prvú päťku myslia Włodzimierz Grajek a Dariusz Żyła, obaja na výkonných špeciáloch poľského pôvodu.

Michal Kostka;

České posádky do Maďarska mieria štyri. Okrem Pořízka sú to aj manželia Josef a Alena Pelcoví a Jiří Přibyl s Jiřím Kulšteinom, všetci v triede T1. Prvou lastovičkou stále populárnejšej triedy T3 je Vlastík Tošenovský. Účasť s dakarským kamiónom avizoval aj Marek Spáčil, zdá sa však že zostane len pri plánoch. Vo vloženej pohárovej súťaže pre kamióny sa tak na Rábaköz Kupa objaví len trojica domácich posádok, na čele s Miklósom Kovácsom, víťazom Africa Eco Race 2010.

Jedného z dvoch slovenských zástupcov v súťaži treba hľadať v triede T2. Juraj a Danka Ulrichovci si tento rok budú musieť poradiť s päticou poľských súperov. Hlavne bratia Więcławekovci sa minulý rok ukázali byť tuhými súpermi na ktorých treba dávať pozor. Rovnako šesť posádok sa zíde v triede TH. štvoricu domácich doplní nemecká posádka Björna a Waltera Hrabalovcov, tento rok jazdiaca s maďarskou licenciou a neúnavná poľská dvojka Michał Krotiuk, Robert Łyżwa.

Michal Kostka;

V kategórii quadov nájdeme aj druhú časť slovenskej reprezentácie. Sandra Ulrichová sa po troch štartoch vo vlaňajšej sezóne rozhodla tento rok absolvovať, podľa možností, celý kalendár. Na Rábaköz Kupa bude jednou zo zatiaľ dvanástich prihlásených súťažiacich. Zaujímavý bude najmä jej súboj s maďarskou vyzývateľkou Barbarou Szabó. Obe slečny sa stretnú v prvom vzájomnom súboji.

Ešte pár dní zostáva na posielanie prihlášok, z Čiech sa na štarte možno objavia dva quady. Počet prihlásených vo všetkých kategóriách už teraz prekročil hranicu piatich desiatok.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri