Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

2011 OiLibya Rallye de Tunisie: 30 púštnych rokov

Tuesday, 03. 05. 2011 - 08:18, Michal Kostka   

2011 OiLibya Rallye de Tunisie: 30 púštnych rokov

Na 1. mája odštartoval jubilejný, už tridsiaty ročník Tuniskej rally. Príležitosť na oslavu žiaľ zatieňuje nepokojná politická situácia v arabských krajinách. Organizátor aj s pomocou tuniskej vlády presviedčal súťažné posádky že sa niet čoho báť, obavy však viacerých od avizovanej účasti odradili.

Pri pohľade na štartovú listinu nezostáva iné, ako utrieť nostalgickú slzu pri spomienke na viac než 200 štartujúcich z obdobia spred dvadsiatich, či desiatich rokov. Oproti minulému roku klesol počet prihlásených motocyklov a quadov o tretinu, na štarte sa zoradilo 28 jazdcov. Automobilov ubudla dokonca polovica, len 23 posádok sa dostavilo k preberaniu vozidiel.

NPO;

V kategórii motocyklov na štarte chýbajú Marc Coma aj Cyril Despres, prišiel však obhajca vlaňajšieho víťazstva Francisco „Chaleco" Lopez na Aprilii. Helder Rodrigues a Jordi Viladoms na Yamahách, či poľská trojica Czachor, Przygonski, Dabrowski na KTM mu budú sťažovať cestu za zopakovaním úspechu. O majstrovské body v kategórii quadov súperia len traja jazdci: Dmitrij Pavlov, Karim Dilou a Norberto Cangani.

Medzi autami treba budúceho víťaza opäť hľadať v tábore tímu X-Raid, alebo si vsadiť na šesť krát najúspešnejšieho Jean-Louis Schlessera. Všetkými masťami mazaný Francúz je v piesku ako ryba vo vode, v Tunisku má reálnu šancu vyhrať a priblížiť sa rekordným ôsmim triumfom Pierra Lartiguea. Potvrdiť vedúcu pozíciu v Svetovom pohári chce Leonid Novickij na BMW. V tímu mu pribudol nový kolega, Čiľan Boris Garafulic, ktorý sa vo veľmi dobrom svetle ukázal na tohtoročnom Dakare. Prekvapením bol návrat Joana „Nani" Romu do nemeckého tímu. Ešte nedávno sa ukazoval vo farbách Red Bullu, teraz už oblieka dres Monster Energy.

Arnaud Delmas-Marsalet / NPO;

Ešte jedno BMW sa objavilo na štarte a to v rukách Mirka Zapletala. Po neúspechu v Abu Dhabi musí v Tunisku bodovať, ak si chce uchovať šancu na dobrý výsledok v Pohári. Vysoko mieri aj Roberto Tonetti s kvalitným Nissanom Pathfinder. Po dlhých rokoch na mieste spolujazdca sa za volant posadila Eugénie Decre, na Tuniskej rally si zmeria sily s domácou Hend Chaouch. V triede T2 štartuje sám vojak v poli Iľja Kuznecov. Kamióny a autá v triede Open sa prihlásili štyri, odštartovali tri, prvé miesto obhajuje Elisabete Jacinto.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri