Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár: Úspešná séria pokračuje

Thursday, 13. 05. 2010 - 21:55, Erik Toček   

Igor Drotár: Úspešná séria pokračuje

Zdá sa, že Igor Drotár sa už nadobro zžil so svojím novým súťažným náčiním a Fabia WRC tímu Liqui Moly sa v sezóne 2010 udomácňuje v popredí výsledkových listín motoristických súťaží.

Po rozpačitom vstupe do sezóny v maďarskom Egri prišlo nečakané, no o to príjemnejšie tretie miesto v silno obsadenom rallyšprinte v Třebíči. Tam to všetko začalo fungovať. Igor konečne získal dôveru v auto aj vo svoje schopnosti, vytvorila sa toľko potrebná chémia a odmenou za úsilie pilota, celého tímu a mechanikov pripravujúcich auto bolo víťazstvo na domácej rally trati v Prešove. Šampanské z osláv ešte ani poriadne nestačilo vyšumieť a Igor sa už ponáhľal za ďalšími súťažnými kilometrami. Cieľom bol rakúsky St.Anton, kde sa konalo prvé kolo Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu. Pre slovenských vrchárov tak trochu netradičná destinácia mala byť prezentáciou novej techniky a previerkou pripravenosti na sezónu.

Tibor Szabosi;co8c8845.jpg

Takto videl svoj ostatný súťažný víkend (8.-9.5.2010) Igor Drotár: „Po úspešnej rally v Prešove sme šli s dobrým pocitom na prvé vrchárske preteky sezóny do Rakúska. Privítala nás prekrásna príroda predhoria Álp, veľmi príjemní ľudia a úžasná atmosféra. Trať v St.Antone nie je veľmi technicky náročná, myslím zákrutovitá, jej náročnosť je vo veľkom prevýšení, ktoré bolo cez 10%. Na štarte sa stretlo množstvo jazdcov nie len zo Slovenska, ale aj z okolitých krajín, keďže pretek sa šiel ako zóna Strednej Európy. Zo špičky nechýbal prakticky nikto a veľa jazdcov priviezlo na štart úplne nové autá, čo zaručovalo vysokú príťažlivosť pre divákov. Tých sa zišlo po oba dni naozaj pekné množstvo a v príjemnom počasí a úžasnej atmosfére si mohli vychutnať motoristické divadlo.

Tibor Szabosi;co8c8657.jpg

Bol som zvedavý, kto zo slovenskej špičky dovezie podobne ako my novú techniku. S novým Fordom sa predstavil Martin Koiš, nadupané Mitsubishi doviezol Rondík a s rovnakou značkou sa prezentoval aj Jureňa. Úvodné spoznávanie trate bolo dosť zvláštne, bolo veľmi náročné vryť si ju do pamäte, čo mi potvrdili aj ostatní súťažiaci. Všetci však mali rovnaké podmienky a šlo sa pretekať.

Tibor Szabosi;co8c8839.jpg

Hneď na úvod sme spravili dobrý čas a nastolené tempo sa nám podarilo držať po oba dni. Víťazstvo v triede bolo samozrejmé, celkovo sme skončili na peknom štvrtom mieste. S formulou sa za sucha súťažiť nedá a na vrchárske špeciály Koiša a Rondíka sme jednoducho nemali. S výsledkom sme však spokojní a štart do sezóny považujeme za vydarený. Veľmi ma teší najmä dokonalá pripravenosť nášho auta, ktoré po oba dni fungovalo úplne perfektne. Zvláštnosťou pretekov v Rakúsku je záverečné vyberanie najobľúbenejších áut v oboch kategóriách pre exhibičné jazdy. Veľmi ma potešilo, že medzi plechovými autami vybrali mňa, škoda však, že záverečnú jazdu pre divákov sme nemohli absolvovať v dôsledku náhlej prietrže mračien. Verím, že diváci si napriek tomu preteky užili podobne ako my a odchádzali domov spokojní.

Tibor Szabosi;co8c8324.jpg

Teraz sa už presúvame s Vladom Bánocim aj celým tímom Liqui Moly znovu do Českej republiky, kde absolvujeme populárnu Kopnú. Radi by sme na tomto rallyšprinte nadviazali na výsledok z Třebíča, čo však bude vzhľadom na silnú konkurenciu veľmi náročné. Sme však rozhodnutí znovu dokázať, že aj Slováci vedia byť v ČR rýchli."

Držíme palce na Kopnej, pane...

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri