Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár a jeho pyšná princezná

Tuesday, 03. 09. 2013 - 20:08, Martin Trenkler   

Igor Drotár a jeho pyšná princezná

Prešovská legenda Igor Drotár si nedal pokoj od pretekania ani minulý víkend: na liptovské Huty si šiel po trofeje, ktoré ho pevne posunuli na druhé miesto v absolútnom hodnotení pretekov do vrchu 2013. Pred nami je už len finále na Ostrej Lúke...

V uzavretom parkovisku stojí hrdá Škoda Fabia - kopcový špeciál s výkonom 600 konských síl. Akoby všetkým ukazovala, celá nafúkaná a pyšná: „Aha, dnes som vyhrala JA!" Takto si ju s láskou obzeral Igor Drotár po ich spoločnej, víťaznej sobote. Prvýkrát absolútne víťazstvo. „Ale v ten večer asi zle spala..." - znelo zlovestné Igorove konštatovanie...

Jozef Pisch;1t1u9987-7.jpg

„Tešil som sa, že auto funguje a chalani po Jankovom vŕšku opravili, čo sa dalo," začal rozprávanie o prvom súťažnom dni prešovský matador. „Prvý voľný tréning som bol najrýchlejší, v druhom som sa ešte trošku zrýchlil, aj keď sa mi zdalo, že sa vracia chyba s radením z Jankovho vŕšku." Napriek tomu sa v samotných ostrých jazdách ukázalo duo Drotár-Fabia v najlepšom možnom svetle: „Do prvej ostrej jazdy som konečne obul kopcové gumy. Dali sme krásny čas a rovnako dobre nám vyšla aj druhá jazda. Pod dve minúty som sa dostal len ja a Dávid Komárek, čo ma veľmi potešilo," skonštatoval Igor. „Večer sme si pripili na prvé absolútne víťazstvo s novým autom," dodal.

Tibor Szabosi;gh7p9054-1.jpg

Vráťme sa späť na začiatok: čo sa teda stalo v nedeľu ráno? Slovo má Igor: „O 20 min. mal byť štart prvého voľného tréningu. Mechanik šiel nahriať vozidlo, no nevrátil sa. Pýtam sa ostatných - neprehnal to trošku s tým nahrievaním? O chvíľu je štart a človeka nikde... Už to bolo trochu stresujúce. Napokon nám zavolal, že sa auto pokazilo. Dotiahli sme ho späť a chalani opravili, čo sa dalo. Odštartoval som, no chýbala tá správna nálada. Aj ten dosiahnutý čas bol najhorší z celého víkendu. Druhý tréning už pršalo. Išla prvá ostrá jazda. Zazdalo sa mi, že auto zle radí. Zrazu červená vlajka. Zastavil som. S Martinom Koišom som napokon išiel opravnú jazdu. Na moje nešťastie mi však ostal zaseknutý štvrtý prevodový stupeň. Vedel som, že čas nebude dobrý, no prekvapilo ma, že som na Martina stratil len dve sekundy. Povedal som si - nevadí, druhá jazda určite výjde. A skutočne - auto fungovalo skvele, až do chvíle, kým som nespravil „originál Tag Heuer" - hodiny... Otočilo ma a pokračoval som ďalej. Napokon mi dal Martin len 4,8 s," zhodnotil Igor a dodal: „Mám teda body za prvé miesto v sobotu, druhé miesto v nedeľu a v absolútnom hodnotení som sa posunul z piateho miesta na druhé tak, že ma už asi nikto ani nedobehne. Sme prví v skupine E a prví v A+2000. Na Hutách som dokonca vyhral aj Liptovský pohár za najrýchlejšieho jazdca, v súčte najlepších časov oboch dní; pohár väčší, než za absolútne víťazstvo..."

Už tento víkend pokračuje Igorova pretekárska kampaň záverečným podujatím DMACK Rally 2013 - Majstrovstiev Slovenska - 39. Rally Košice.

Martin Trenkler/RPM

Jozef Pisch;1t1u7852-4.jpg

Tibor Szabosi;gh7p8305-1.jpg

Tibor Szabosi;gh7p9746-1.jpg

Jozef Pisch;1t1u9187-6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri