Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Hyundai prezentuje nové možnosti

Tuesday, 26. 04. 2011 - 10:01, Ivan Václavík   

Hyundai prezentuje nové možnosti

V Európe predstavila spoločnosť Hyundai svoje nové globálne smerovanie značky na autosalóne v Ženeve začiatkom roku 2011. Nový slogan spoločnosti znie: New Thinking. New Possibilities. (Nové myslenie. Nové možnosti.). Tento slogan zahŕňa novú pozíciu značky s cieľom poskytnúť zákazníkom hodnotu a zážitky, ktoré prekonajú ich očakávania - a to prostredníctvom nového myslenia a nových možností.

hyundai-veloster-int-g.jpg

Na autosalóne v Bratislave predstavila kórejská značka 6 pozoruhodných noviniek: hviezdu ženevského autosalónu Hyundai i40, revolučné mestské kupé Veloster, ako aj najluxusnejšie modely Genesis Coupe, Genesis a Equus. Šiestym do partie bola faceliftovaná verzia populárneho modelu i10.

hyundai-i40-1g.jpg

Samozrejme nechýbali ani známe modely z portfólia značky Hyundai a to: i20, ix20, i30, ix35, ix55. Na vonkajšej ploche zopakovali po minuloročnom úspechu ideu vystavenia celej farebnej škály najnovšieho modelu predávaného na Slovensku - ix20.

hyundai-ix20g.jpg

Hyundai i40 je model strednej triedy (segment D), navrhnutý a skonštruovaný v európskom výskumnom a vývojovom centre značky Hyundai v nemeckom Rüsselsheime. Posúva kórejskú značku do oblasti „modern Premium" tým, že poskytuje zákazníkom vysokú kvalitu a prvky vybavenia high-tech za prístupné ceny. Kým exteriér i40 sa vyznačuje eleganciou, dizajn interiéru sa sústreďuje na tvarovo i ergonomicky optimalizovanú integráciu jednotlivých funkcií.

hyundai-i40-2g.jpg

Nový Hyundai i40 bude k dispozícii so štyrmi motormi, dvoma benzínovými a dvoma naftovými, ktoré všetky spĺňajú emisnú normu Euro 5. Výkonové rozpätie motorov siaha od 85 kW (115 k) po 130 kW (177 k), pričom priaznivý priebeh krútiaceho momentu v širokom rozsahu otáčok zvyšuje komfort pohonu rovnako pri jazde v meste, ako aj na diaľnici. Na výber je 6-stupňová manuálna alebo automatická prevodovka.

hyundai-veloster-backg.jpg

Revolučný Hyundai Veloster prináša významnú inováciu do segmentu kompaktných kupé svojou netradičnou konfiguráciou bočných dverí 1+2, čo výrazne uľahčuje prístup na zadné sedadlá. Novinkou je štvorvalcový benzínový motor s objemom 1,6 litra, vybavený systémom priameho vstrekovania paliva GDI, ktorý dosahuje výkon 103 kW (140 k). Zákazníci budú mať na výber 6-stupňovú manuálnu prevodovku alebo prvú 6-stupňovú prevodovku Hyundai s dvoma spojkami DCT (Dual-clutch transmission).

hyundai-veloster-frontg.jpg

Nová prevodovka DCT spája prednosti manuálnej prevodovky, ako je vysoká účinnosť a dynamická jazdná charakteristika, s vysokým komfortom (predovšetkým pri jazde v meste) a plynulým preraďovaním, ktoré poskytuje tradičná automatická prevodovka.

hyundai-veloster4603g.jpg

Hyundai i10 - Jeden z najmenších a suverénne jeden z najlacnejších modelov na našom trhu sa dočkal faceliftu. Omladol a je striedmejší. Získal prednú masku vo vizuálnom súlade s nastúpeným trendom značky. Priblížil sa tak štýlu nedávno predstavených modelov ix35 a ix20. Zmeny neobišli ani zadnú časť, kde sa nachádzajú prepracované koncové svetlá a nový nárazník. Interiér dostal jemne vylepšené detaily, ako sú chrómované kľučky dverí, či hlavica radiacej páky. Hyundai i10 dostane nový motor z radu Kappa s objemom jeden liter, ktorý nahrádza jednotku Epsilon 1.1. Nový trojvalec prekonáva predchodcu výkonom (51 kW/69 k) a najmä ekonomikou prevádzky. Ďalší motor v ponuke - Kappa 1.2 - prešiel modifikáciami, ktorých výsledkom je o 13 % vyšší výkon (63 kW/85 k) a takmer o 9 % nižšia spotreba.

hyundai-genesis4604g.jpg

Hyundai Genesis Coupe je vskutku jedinečné športové kupé. Jeho aerodynamické línie nie sú samoúčelné. Tento model poskytuje presne to, čo sľubuje jeho vzhľad vďaka dvom moderným motorom, ktoré svojím výkonom nadchýnajú fanúšikov športových automobilov. Výkon motora Lambda V6 s objemom 3,8 litra sa pri verzii RS (Rear-drive Sport - športové vozidlá s pohonom zadných kolies) zvýšil na 223 kW (303 k). Rovnako pôsobivou alternatívou je aj štvorvalec Theta s objemom dva litre, prepĺňaný turbokompresorom, ktorý dosahuje výkon 154 kW (210 k). Obidva motory posúvajú Genesis Coupe do ligy skutočných športových automobilov.

hyundai-genesis4602g.jpg

Aj vďaka rastúcej dôvere zákazníkov je dnes značka Hyundai štvrtým najväčším výrobcom automobilov na svete. Vysokú kvalitu produktov zároveň potvrdzuje fakt, že Hyundai sa stal absolútnym víťazom globálneho testu kvality magazínu Auto Bild. Dokáže poskytnúť 5 rokov záruky bez obmedzenia kilometrov, 5 rokov asistenčných služieb a 5 rokov zvýhodnených servisných prehliadok.

hyundai-curb-int-g.jpg

V uplynulých desiatich rokoch urobil Hyundai obrovský skok vpred v oblasti zvýšenia hodnoty značky, vďaka čomu postúpil z pozície 10. najväčšieho svetového automobilového výrobcu v roku 2000 na 5. pozíciu v roku 2010.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri