Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Honda predstavuje systém pre aktívne brzdenie v mestskej premávke

Tuesday, 02. 04. 2013 - 23:19, Martin Trenkler   

Honda predstavuje systém pre aktívne brzdenie v mestskej premávke

Systém pre aktívne brzdenie v mestskej premávke (City-Brake Active System) funguje pri jazde rýchlosťou nižšou ako 30 km/h*. Systém využíva laserový radar umiestnený v hornej časti čelného skla, ktorý rozpozná** hroziacu nehodu a upozorní vodiča na nebezpečenstvo zvukovým a vizuálnym signálom. Tým pomôže predísť nehode, prípadne znížiť rozsah vzniknutých škôd. Pokiaľ vodič nereaguje a nespomalí, systém začne automaticky brzdiť.

civic-1-6-i-dtec.jpg

Systém pre aktívne brzdenie v mestskej premávke tiež zahŕňa funkciu zabraňujúcu nežiadúcemu rozjazdu vozidla. Pokiaľ vozidlo stojí, alebo pokiaľ sa pohybuje rýchlosťou do 10 km/h a systém zistí, že vodič príliš prudko zašliapol plynový pedál (napríklad omylom zamenil plynový a brzdový pedál) a v priestore približne štyri metre pred vozidlom sa nachádza prekážka, je vodič upozornený zvukovým a vizuálnym signálom a systém upraví výkon motora tak, aby sa vozidlo nemohlo pohnúť vpred.

Systém pre aktívne brzdenie v mestskej premávke bude po prvýkrát predstavený v úplne novom modeli Fit, ktorý bude uvedený do predaja v Japonsku v priebehu tohto roka.

* Približná hodnota
** V závislosti na jazdných a/alebo poveternostných podmienkach nemusí radar vozidlo správne rozpoznať.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri