Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Homola s Babou spokojný

Tuesday, 22. 07. 2008 - 23:33, T. Szabosi   

Homola s Babou spokojnýDlhú prestávku vyvolanú výpadkom v kalendári slovenského šampionátu Rally, keďže Rally Bojnice sa z organizačných dôvodov nekonala, vyplnil Team Citroën Slovakia jednak ďalším zdokonaľovaním špeciálu C2 Super 1600 a zároveň účasťou na najvýznamnejších pretekoch automobilov do vrchu u nás – Slovakia Matador 2008, ktoré sa konali tradične na pezinskej Babe. Posádka Homola - Štefuca tak ako väčšina štartového poľa štartovala naposledy 25. 5. na Rally Bratislava a do septembrovej súťaže pod Tatrami bolo teda dosť času na zásadnú prestavbu podvozka. Najnovšia generácia celého podvozkového systému priamo z dielne Citroën Sport prešla počiatočným testovaním aj základným nastavením, no prvá možnosť vyskúšať nové komponenty v súboji so stopkami sa vyslovene ponúkala na trati, ktorú Jaro Homola veľmi dobre pozná. Veď tu mnohokrát štartoval v uplynulých sezónach väčšinou úspešne, a teda celý kopec pozná detailne, čiže sa mohol stopercente sústrediť na správanie auta, nakoľko primárnym cieľom štartu nebolo samotné umiestnenie, hoci dobrý výsledok vždy poteší. Na ešte lepšie umiestnenie náš rally špeciál už však stratil svoju kopcovú kvalifikáciu – či inak, nastavenie a sprevodovanie sú celkom iné, ako na začiatku jeho pôsobenia na slovenských kopcoch.

Tibor Szabosi;1t1u2831.jpg

Preteky organizované podľa zdĺhavého harmonogramu podujatia na úrovni majstrovstiev Európy s dvoma tréningovými jazdami v sobotu a dvoma meranými jazdami v nedeľu boli skúškou nie len automobilovej techniky a jazdeckého umenia, ale aj trpezlivosti a taktiky. Oba dni sa totiž striedal dážď s mrholením, technické poruchy jazdcov na trati striedali menšie i väčšie havárie. A to celodenný únavný program ešte predlžovalo. Napriek tomu a napriek nie celkom bezproblémovému štartu našej C dvojky, ktorá drobnosťami opäť skúšala pozornosť i šikovnosť našich mechanikov, sa nakoniec skončil celý víkend pre Team Citroën Slovakia nad očakávania dobre.

Tibor Szabosi;1t1u3389.jpg

Podarilo sa doladiť nastavenie podvozka, vylepšiť viacero menších detailov a odstrániť možné rizikové miesta, ktoré by mohli v nasledujúcom ostrom rally-štarte zlyhať. Navyše do tímovej vitríny pribudol pohár za druhé miesto v slovenskom šampionáte v hodnotení automobilov skupiny A. Pozoruhodné je, že víťazom tejto skupiny sa stal iný rallysta, Igor Drotár, ten na vozidle vyššej kategórie WRC.

No a nezanedbateľný je aj fakt, že na Babe si celý tím trak trochu napravil náladu po nie práve vydarenej tretine sezóny a potešili nás aj stretnutia s našimi priateľmi a priaznivcami. Dotankovali sme optimizmus a tešíme sa na ďalší štart Rally Tatry 11. – 13. 9. 2008 v Poprade.

Tibor Szabosi;1t1u6552.jpg

Výsledky:
32. miesto v rámci ME absolútne hodnotenie
7. miesto v rámci ME v skupine A
8. miesto v rámci MSR v absolútnom hodnotení
2. miesto v rámci MSR v skupine A

Team Citroën Slovakia





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri