Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Homola má opäť titul

Wednesday, 22. 09. 2010 - 00:17, Tereza Talajová   

Homola má opäť titul

Ostatný víkend sa konal vo Zvolene posledný dvojpretek na slovenskom území (v tomto roku) v pretekoch automobilov do vrchu.

Už po sobotnom preteku bolo rozhodnuté, že Team Homola Motorsport s pilotom Jarom Homolom a so sponzormi získal opätovne titul Majstra Slovenska.

Tibor Szabosi;co8c5454.jpg

Jaro: „ 15. Titul Majstra Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu ma teší o to viac, že sme sa po troch rokoch absolvovaných rally, vrátili okamžite na prvé miesto vo svojej triede, čím sme dokázali, že sme to ešte nezabudli."

Tibor Szabosi;co8c5110-4.jpg

Víkend sa však zďaleka nevyvíjal tak optimisticky ako nakoniec dopadol. Kopec Ostrá Lúka je špecifický tým, že je to najkratšia trať (iba 2,5 km) v rámci slovenského šampionátu a rozhodnúť môže každá maličkosť.

Peter Rusko;img-5088-5.jpg

Team Homola Motorsport sa v sobotu poriadne natrápil, o čom hovorí aj Jaro:" Nedarilo sa nám optimálne nastaviť vozidlo. Po celú sobotu bolo nedotáčavé a my sme sa ani zďaleka nevedeli priblížiť k časom z roku 2006. Navyše náš najväčší konkurent Marián Gróf sa sprvu nepríjemne približoval. Potom však Marián pod tlakom svojej choroby spravil chybu a ja som musel iba dojazdiť. Stalo sa, ale s našim výkonom som nebol spokojný."

Peter Vranský;ostra-luka-dovrchu-154.jpg

Napriek tomu, že o titule už bolo po sobote rozhodnuté, večer team zasadol k bojovej porade a rozhodli sme, že v nedeľu všetko na aute zmeníme. Vyplatilo sa, časy sa začali razantne meniť k lepšiemu a v závere sme atakovali spomínaný čas z roku 2006. Síce sme ho neprekonali, ale s konečným výsledkom (rovnaký ako v sobotu) sme spokojní.

Peter Rusko;img-7371.jpg

Touto cestou celý Team Homola Motorsport ďakuje reklamným partnerom a fanúšikom za podporu počas celej sezóny 2010, ktorá sa končí už o týždeň v poľskom Záluži.

Výsledky:

Sobota: 1. miesto v triede E1 do 1600cm3
4. miesto v skupine E1
8. miesto absolútne

Nedeľa: 1. miesto v triede E1 do 1600cm3
3. miesto v skupine E1
8. miesto absolútne

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri