Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hirvonen: Začiatok Rally Mexico bude ťažký

Wednesday, 02. 03. 2011 - 09:46, Katarína Ďurecová   

Hirvonen: Začiatok Rally Mexico bude ťažký

Mikka Hirvonena na Rally Mexico čaká ťažká úloha. Keďže je vo svojom víťazstve vo Fínsku vedúcim mužom celkovej klasifikácie šampionátu jazdcov, tak sa na mexickú trate vydá ako prvý a bude ostatným jazdcom čistiť trať.

„Vedenie v šampionáte jazdcov môže mať aj nevýhody a jednou z nich je štartovať ako prvý jazdec na prvej šotolinovej rally sezóny. Moji súperi budú mať lepšiu pozíciu na štarte, takže prvá etapa bude ťažká, ale aj tak sa pokúsim nájsť spôsob, ako znovu bojovať o víťazstvo. Je to už tretia mexická rally v rade, v ktorej začínam z tejto pozície, takže som na to už zvyknutý. Nepodceňujem ťažkosti, ktoré nastanú a aj keby som mal možnosť, tak by som svoje víťazstvo vo Švédsku za lepšiu pozíciu na štarte v Mexiku rozhodne nevymenil", povedal vedúci muž klasifikácie šampionátu jazdcov Hirvonen.

Vladislav Maschl;img-1128-2.jpg

„Víťazstvo pri debute nového auta je pre mňa a pre tím perfektným štartom, ale nebude znamenať nič, ak na tento úspech v Mexiku nenadviažeme. Nebude to ľahká rally, pretože vysoká nadmorská výška ovplyvňuje výkon nášho auta. V posledných rokoch sa nám v Mexiku moc nedarilo, ale verím tomu, že nové auto nám dá väčšiu šancu bojovať o víťazstvo", hovorí Mikko Hirvonen.

Copyright free;img3282.jpg

Ford Focus RS WRC mal oproti Citroenu C4 WRC „iba" päťstupňovú prevodovku, čo bolo označované za jeden z hlavných faktorov lepšieho výkonu Citroenov v špecifickej nadmorskej výške mexických tratí. Fiesta RS WRC už ale má, tak ako Citroen DS3 WRC a i jeho predchodca C4 WRC, prevodových stupňov šesť: „Ford Fiesta RS WRC má šesťstupňovú prevodovku a to by nám malo dopomôcť k využitiu čo najväčšej možného dosiahnuteľného výkonu", hovorí o celej záležitosti Hirvonen.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri