Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

„Herminátor“ chce skúsiť Dakar!

Friday, 13. 11. 2009 - 20:18, Andrej Haverda   

„Herminátor“ chce skúsiť Dakar!„Mamička veru poriadne zbledla, keď sa pri nedeľňajšom obede dozvedela, aké mám plány,“ priznal sa „Herminátor“ po jeho ukončení aktívnej kariéry. Teraz už bývalá rakúska zjazdárska hviezda Hermann Maier si je vedomý, že jeho mama Gerti si už v živote toho pre synáčika a jeho divoké kúsky na lyžiach, ale aj na motocykli, vytrpela dosť. A ani najnovší Maierov úmysel ju tešiť absolútne nemôže.
                                                                                                   

Hermann už pred tromi – štyrmi rokmi, keď sedel pred televízorom vo Wengene a videl lietať vzduchom autá nad pieskovými dunami na Rallye Dakar, nahlas rozmýšľal o svojej budúcnosti. „Štartovať raz na Dakare, to by ma bavilo,“ povedal. Nuž a teraz dostáva takmer nemorálnu ponuku. Najlepší rakúsky jazdec rallye posledných rokov Manfred Stohl, ktorý má na konte už 126 štartov na pretekoch MS a v roku 2006 skončil štvrtý, navštívil minulý mesiac Argentínu a testoval tam terénne auto Subaru Forester na najbližší Dakar. Ten, ako je známe, znovu odštartujú v Južnej Amerike.
                                                                                                  

Tridsaťsedemročný Stohl sa chce na najslávnejšej rallye na svete zúčastniť prvýkrát. Keď sledoval v televízii prenos z tlačovej besedy, na ktorej Maier s plačom oznámil ukončenie zjazdárskej kariéry, hneď mu prišlo na um: „Dakar, to je presne to, čo takýto typ chlapa potrebuje...“ Veľmi rýchlo sa skontaktoval s Hermannom Maierom, ktorý bude tiež zakrátko 37-ročný a čochvíľa bola ruka v rukáve. Na ponúkané dobrodružstvo s názvom Dakar hneď zareagoval bývalý zjazdár slovami: „Okamžite idem s tebou.“ A zo žartu ešte dodal: „Ale len ako pilot, ako spolujazdec nie som taký dobrý.“
                                                                                           

Maier by nebol prvou zjazdárskou hviezdou, ktorá po skončení kariéry na zasnežených svahoch začala lietať v aute po asfalte i štrku vidieckych ciest. Franz Klammer si počínal v automobilových súťažiach veľmi úspešne. Wernera Grissmanna hodnotia experti ako neuveriteľný talent za volantom. A do kokpitu pretekárskych áut si s radosťou sadali aj Patrick Ortlieb a Hans Knauss. „Keď ide Hermannovi o to, že chce jazdiť, určite to nebude žiaden problém,“ povedal Stohl. „S jeho mentálnou a fyzickou formou to zvládne hravo.“ Je pravda, že lyžiarsky dôchodca trénuje po ukončení kariéry takmer denne bez prerušenia a Stohl už dlhšie pracuje na financovaní projektu. Slávny Dakar sa začne 1. januára 2010. Čo to znamená? Prinajmenej to, že Maier si bude musieť odpustiť silvestrovskú párty...

Zdroj: www.denniksport.sk






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri