Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Havária pre Ogiera, zranenie pre Ingrassiu a víťazstvo pre Abbringa

Tuesday, 24. 01. 2012 - 20:57, Katarína Ďurecová   

Havária pre Ogiera, zranenie pre Ingrassiu a víťazstvo pre Abbringa

Tím Volkswagen Motorsport nastúpil na štart Rallye Monte Carlo v zložení Sébastien Ogier, Kevin Abbring. Všeobecne sa očakávalo, že Sébastien Ogier nedá ostatným jazdcom so špeciálmi S2000 šancu a s prehľadom zvíťazí, nakoniec však ale bolo všetko úplne inak..

Ogier spoločne so svojim spolujazdcom Julienom Ingrassiom do rally síce vstúpili viac než výborne a dokázali porážať či konkurovať jazdcom s WRC špeciálmi, o čom svedčí to, že po RS9 boli na priam neuveriteľnom štvrtom mieste. Potom ale prišla RS10, kde Ogier svoje snaženie prehnal, havaroval vo veľkej rýchlosti a mohol byť rád, že celý incident dopadol len pohmoždeným ramenom Juliena Ingrassiu. Video z tejto havárie prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

Vladislav Maschl;dsc-1616.jpg

„Bola to najväčšia havária mojej kariéry. Mali sme šťastie, že to nedopadlo horšie. Za volantom auta som sa cítil výborne a výborná bola i naša rýchlosť. Ťažké podmienky nám vyhovovali a mohli sme vďaka nim držať krok s jazdcami s WRC. Teraz je našim cieľom udržať si rovnaké tempo i vo Švédsku. Som si istý, že budeme rýchli i tam", povedal po demolácii svojej Škody Fabia S2000 Sébastien Ogier.

„Išli sme na šiestom prevodovom stupni, rezali sme zákrutu a to auto nakoplo a odhodilo cez cestu. Potom sme trafili múrik, ten nás odhodil do stromov a jeden z nich trafil moje dvere. Snažil som sa čo najviac schúliť, ale svojim ramenom som sa o niečo udrel. Zrejme mám trochu poničenú lakťovú kosť, ale všetko bude budúci týždeň v poriadku a nič ma nemôže zastaviť od toho, aby som štartoval vo Švédsku", vyjadril sa Julien Ingrassia, ktorý bude pár dní nosiť sadru. Pre Ingrassiu bola Rallye Monte Carlo jeho stou rally, v ktorej sa objavil ako spolujazdec a oslavu tohto míľnika si zrejme predstavoval trošku inak.

Vladislav Maschl;dsc-1755.jpg

Darilo sa ale druhému jazdcovi Volkswagenu Motorsport, Kevinovi Abbringovi, ktorý bol najrýchlejším pilotom medzi jazdcami štartujúcimi so špeciálmi S2000 a dvanásty celkovo. (Volkswagen Motorsport sa neúčastní šampionátu SWRC, pretože by to pre nich znamenalo obmedzenie v testovaní Pola R WRC a tak víťazom kategórie SWRC nie je Abbring ale Craig Breen, ktorý bol druhým najrýchlejším jazdcom s S2000.)

„Som veľmi potešený. Vyhral Monte vo svojej triede je neuveriteľný pocit, ja a Lara (Vanneste) sme na to veľmi hrdí. Každú rýchlostnú skúšku sme sa zlepšovali a počúvali inštrukcie tímu. Musím zo srdca poďakovať celému tímu Volkswagenu za podporu, pracovali sme spolu perfektne", vyjadril sa Kevin Abbring, ktorý si dal k svojim 23. narodeninám, ktoré oslávil práve počas Rallye Monte Carlo krásny darček.

Vladislav Maschl;dsc-1863.jpg

A čo hovorí na výkon oboch jazdcov šéf Volkswagenu Motorsport Kris Nissen? „V prvom rade sme radi, že Sébastien a Julien sú v poriadku. Samozrejme, je to veľká škoda, že ich neuvidíme v cieli. Sébastien išiel až do havárie neuveriteľne a jeho rýchlosť v úvodných rýchlostných skúškach bola úžasná. Len to dokazuje, že sme podpísali zmluvu s tým správnym jazdcom a už sa tešíme na ďalšie podujatia s touto posádkou. Kevinov výkon bol fantastický a my sme výkon jeho a jeho spolujazdkyne Lary veľmi hrdí. Pôsobivo demonštroval, akým veľkým talentom je a prečo sme sa ho rozhodli vo Volkswagene podporovať."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri