Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Francois Delecour na Rallye Monte Carlo zažiaril (+video)

Wednesday, 25. 01. 2012 - 10:29, Katarína Ďurecová   

Francois Delecour na Rallye Monte Carlo zažiaril (+video)

Vicemajster sveta z roku 1993 Francois Delecour sa vo WRC objavil po takmer desaťročnej prestávke a bol to návrat ako hrom. Na slávnej Rallye Monte Carlo dokonalo využil znalosť miestnych podmienok, obsadil vynikajúce šieste miesto a ukázal, že napriek vyššiemu veku rozhodne nepatrí do starého železa.

Okrem toho sa Delecour predviedol i veľmi pekným gestom, keď na záverečnej Power Stage nechal šoférovať svojho spolujazdca a priateľa Dominiqua Savignoniho: „Je to niečo, čo som chcel urobiť pre svojho priateľa Dominiqua. Je to jeho posledná rally a tak som chcel, aby preňho bola skutočne špeciálna. Musím povedať, že ako jazdec je celkom dobrý, rozhodne lepší ako som ja v čítaní rozpisu. Robiť jeho prácu na poslednej rýchlostnej skúške ma primälo k tomu, aby som to, čo robí, obdivoval ešte viac", vyjadril sa Delecour. Savignoni (ktorý je mimochodom manželom Sabriny de Castelli, čo je spolujazdkyňa Pierra Campanu) zajazdil na Power Stage 42. najrýchlejší čas (z 54 štartujúcich) a na víťaza tejto RS Sébastiena Loeba stratil 52 sekúnd.

Pripomeňme si ešte, ako dopadlo do Rallye Monte Carla 2012 posledné vystúpenie dvojice Delecour, Savignoni vo WRC, ktoré sa udialo vo Veľkej Británii v roku 2002 a ktoré rozhodne nebolo také harmonické ako tento rok. Video prehráte kliknutím na nasledujúcu fotografiu:

Vladislav Maschl;dsc-2404.jpg

Zaujímavosťou je, že Malcolm Wilson a celý tím Ford o tom, čo Delecour plánuje, vôbec nevedeli. Wilson ale nakoniec jeho veľké gesto ocenil. „Rád by som opäť videl Francoisa za volantom jedného z našich áut. Nikdy nehovor nikdy..", poznamenal na margo Delecourovho výkonu šéf M-Sportu.

A čo hovorí ohľadne celej rally a prípadnej budúcnosti za volantom WRC špeciálu samotný Francois Delecour? „Rád by som sa vo WRC zúčastnil ďalších podujatí, bohužiaľ to už ale nebude s Dominiquom, keďže skončil. Táto rally bola pre neho absolútne fantastická a ja som zo všetkého veľmi šťastný! Rád by som sa tento rok zúčastnil ďalších dvoch alebo troch súťaží, pretože je dosť zložité zo seba dostať to najlepšie, keď jazdíte raz za rok. Moji partneri z Rumunska sú so mnou spokojní a tak dúfam, že sa mi podarí ich presvedčiť. Veľmi by som si to prial. Terajšie autá sú fantastické, ľahko sa riadia, majú úžasný krútiaci moment. Úplne sa zmenil i prístup médií - dnes je všade internet, keď prídem do servisu, všetci už vedia, čo sa udialo na rýchlostnej skúške", zakončuje sympatický Francúz.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri