Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Na Rally Sweden sa za volantom WRC špeciálov predstaví 21 jazdcov

Wednesday, 25. 01. 2012 - 16:23, Katarína Ďurecová   

Na Rally Sweden sa za volantom WRC špeciálov predstaví 21 jazdcov

Na druhom podujatí tohtoročnej sezóny WRC, ktoré sa uskutoční za zhruba dva týždne vo Švédsku sa predstaví 55 posádok a z toho 21 za volantom WRC špeciálov. Okrem jazdcov WRC sa na Rally Sweden pobijú o body i jazdci registrovaní v šampionáte SWRC.

Citroen nasadí na túto súťaž päť kusov DS3 WRC. V továrenskom tíme uvidíme dvojicu Sébastien Loeb a Mikko Hirvonen, okrem nich sa za volantom tohto auta predvedie prvý krát i Nasser Al-Attiyah, ktorý bude tento rok štartovať za Qatar World Rally Team, ďalej Peter van Merksteijn Jr z Van Merksteijn Motorsportu a v neposlednom rade i tento rok v obnovenom juniorskom tíme Citroenu štartujúce Thierry Neuville.

Willy Weyens;loeb-372.jpg

Na štarte uvidíme i jedenásť Fordov Fiesta RS WRC. Za továrenský tím Fordu nastúpia Jari-Matti Latvala a Petter Solberg, v M-Sport Ford World Rally Teame uvidíme Jevgenija Novikova a Otta Tänaka, ktorých pre túto súťaž doplní i Poliak Michal Solowow. V tíme Go Fast WRT uvidíme dvojicu Matthew Wilson a Henning Solberg, so svojim Czech Ford National Teamom sa opäť raz predstaví Martin Prokop. Okrem týchto jazdcov vo Švédsku za volantom Fiesty RS WRC ešte uvidíme Madsa Ostberga, Jariho Ketomu a trochu prekvapujúco i Eyvinda Brynildsena, ktorý zatiaľ svoje plány pre túto sezónu neohlásil a o ktorom sa vie, že o opustil jeho najväčší sponzor Škoda Norway. Z týchto troch jazdcov treba dávať najväčší pozor najmä na Madsa Ostberga, ktorý vo Švédsku minulý rok skončil na vynikajúcom druhom mieste celkovo.

Vo Švédsku sa predstavia i piati jazdci, ktorí budú štartovať za volantom Mini WRC. Za továrenský tím nastúpi Dani Sordo, ktorého pre túto rally doplní Sweden World Rally Teamom podporovaný Patrik Sandell. Okrem nich sa za volantom Mini predstavia ešte Armindo Araujo, Paulo Nobre a domáci jazdec Richard Goransson.

Vladislav Maschl;img-1746-2.jpg

V šampionáte SWRC sa o body pobijú úradujúci šampión PWRC Hayden Paddon, víťaz WRC Academy Craig Breen a duo Protonu PG Andersson a Alister McRae.

Okrem nich sa za volantom S2000 špeciálov ale predstaví ešte duo Volkswagen Motorsportu Sébastien Ogier a Andeas Mikkelsen, ktoré má pre túto rally rozhodne vysoké ambície, ďalej Poliak Maciej Oleksowicz, Yazeed Al-Rajhi zo Saudskej Arábie, talentovaný domáci jazdec Pontus Tidemand, ktorý je mimochodom nevlastným synom Henninga Solberga, nórsky jazdec Marius Aasen, ktorého bude navigovať priateľka Madsa Ostberga Veronica Engan a taktiež i rýchly Patrik Flodin.

Vladislav Maschl;dsc-1756.jpg

Okrem týchto jazdcov je ešte určite potrebné zmieniť, že po dlhých troch rokoch na podujatí majstrovstiev sveta uvidíme Austrálčana Chrisa Atkinsona, ktorý nastúpi so Subaru Imprezou R4; s Imprezou bude štartovať i nórsky šampión Anders Grondal a taktiež i Daniel Oliveira. Okrem nich sa na Rally Sweden ešte predstaví M-Sportom podporovaný mladý nórsky talent Steve Rokland a taktiež i Rus Sergey Karyakin, ktorého sme minulý rok mohli vidieť vo WRC Academy.

Kompletnú štartovú listinu na toto podujatie nájdete tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri