Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton vyučoval na Hockenheime

Sunday, 31. 07. 2016 - 16:12, Ľuboš Kašický   

Hamilton vyučoval na Hockenheime

Pokazeným štartom a penalizáciou za prechytračené predbiehanie Verstappena si Nico Rosberg dnešné preteky prehral sám!

Štvrtým víťazstvom v rade Lewis Hamilton upevnil vedenie v priebežnom poradí MS F1 a na trojtýždňovú dovolenku odchádza v najlepšej pohode. Jeho najväčší rival a tímový kolega, Nico Rosberg, si pred domácou veľkou cenou veril a dúfal, že sa vráti do čela šampionátu.

r6-merc.jpg

Ešte vo včerajšej kvalifikácii si Nemec dokázal fantastickým časom pripraviť najlepšiu pozíciu na štarte, no dnes ju nevyužil. Po pokazenom štarte sa prepadol na štvrté miesto, až za obidva redbully, a musel sa dokonca brániť ataku piateho Vettela na Ferrari!

Kým sa z toho Rosberg spamätal, Hamilton vpredu suverénnou jazdou upevnil svoj náskok a bezpečne doviezol Mercedesu 56 víťazstvo. Pre Angličana je to zároveň 49 víťazstvo v GP F1 a už iba dve ho delia od druhého miesta v historických tabuľkách, ktoré zatiaľ patrí Alainovi Prostovi!

r11-4.jpg

Rosberg to stále nevzdával a začal tlačiť, no na rýchlej trati, akou je Hockenheimring to nie je jednoduché. Nicove desatinky nazberané v každom kole nestačili. Chvíľu to síce vyzeralo, že Nemec dovezie aspoň druhé miesto a udrží stratu na Angličana v relatívnych číslach, no pri útoku na Maxa Verstappena v 29.kole sa to znova podobalo na „rakúsky štýl" a komisári ho odmenili zasa penalizáciou 5 trestných sekúnd, ktoré si Rosberg musel odsedieť pri nasledujúcej tretej zastávke v depe. Ako ukázala časomiera, z piatich to bolo až osem (vďaka mechanikom) a to bolo v konečnom súčte príliš veľa, aby to Nico dokázal stiahnuť. Navyše, keď obidva redbully do posledného stintu obuli supersofty a Rosberg jazdil aj na tvrdších softoch.

r10-merc.jpg

Z Nemecka teda Hamilton odchádza na prázdniny s náskokom 19 bodov na Rosberga a Nemec má o čom premýšľať, ak chce ešte zabojovať o tohtoročný titul.

Myšlienky na titul už dávno opustili v Maranelle, ktorého piloti ani dnes nestačili na lepšie, ako piate a šieste miesto. A aj keď to oficiálne vo Ferrari ešte nechcú priznať, tak už to vyzerá, že sa pozerajú do novej sezóny 2017. Na rozbehnutý Mercedes, a dokonca ani na RedBull s vyliečenými motormi Renault, červení jednoducho nestačia (či už je to na pomalom a technickom Hungaroringu, alebo na rýchlom Hockenheimringu). Naopak v RedBulle sú vrcholne spokojní. „Dnešný cieľ bolo mať dve autá na pódiu a to sa nám podarilo," hovel si spokojne Max Verstappen. Navyše v Pohári konštruktérov predbehli Ferrari a usadili sa na druhom mieste priebežného poradia. Po trápení s pohonnou jednotkou v posledných dvoch rokoch sa teda RedBull znova chytil a už je znova najsilnejším rivalom Mercedesu. Letná prestávka však trvá tri týždne a vo formule jeden je to veľmi dlhá doba. Bude situácia vyzerať rovnako aj na prelome augusta a septembra?

r-res67k-final.jpg

Formula jeden pokračuje 28.augusta GP Belgicka v Spa-Francorchamps a následne o týždeň neskôr už na italskej Monze.

Výsledky 62.GP Nemecka 2016:
1. Hamilton (mercedes), 2. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 3. Verstappen (redbull-TAG Heuer), 4. Rosberg (mercedes), 5. Vettel (ferrari), 6. Raikkonen (ferrari), 7. Hulkenberg (force india-mercedes), 8. Button (mclaren-honda), 9. Bottas (williams-mercedes), 10. Perez (force india-mercedes),...

Stav MS (12/21):
Piloti: Hamilton 217, Rosberg 198, Ricciardo 133, Räikkonen 122, Vettel 120, Verstappen 115, Bottas 58, Perez 48, Massa 38, Hulkenberg 33, Sainz 30, Grosjean 28, Alonso 24, Kvyat 23, Button 17, Magnussen 6, Vandoorne 1, Wehrlein 1 bod.,
Tímy: Mercedes 415, Red Bull 256, Ferrari 242, Williams 96, Force India 81, Toro Rosso 45, McLaren 42, Haas 28, Renault 6, Manor 1 bod.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri