Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton prekročil hranicu 3000 získaných bodov!!!

Sunday, 25. 11. 2018 - 16:44, Ľuboš Kašický   

Hamilton prekročil hranicu 3000 získaných bodov!!!

Hamilton a Vettel potvrdili svoje pozície v šampionáte aj rovnakým výsledkom v Abu Dhabi. Kimi Räikkonen sa stal druhým vicemajstrom sveta aj napriek odstúpeniu.


Hoci o šampiónoch už bolo rozhodnuté, tak sa nedá povedať, že by sme sa pri sledovaní poslednej veľkej ceny sezóny 2018 nudili. Už v prvom kole nám Nico Hulkenberg ukázal, ako sa robia saltá v monoposte renaultu potom, čo sa zrazil s Romainom Grosjeanom (haas). 

me12-10.jpg

O druhé krátke prerušenie sa len o pár kôl neskôr postaralo ferrari smutného Kimi Raikkonena. Fínovi plne vypla elektronika a nepomohol ani reštart. Kimi zostal stáť na cieľovej rovinke a dve kolá svietilo virtuálne Safety Car. To využil líder pretekov, Lewis Hamilton, ktorý absolvoval svoju jedinú zastávku a na softoch už došiel až do cieľa.

f1-ham.jpg

Zle odštartoval Max Verstappen, ktorému sa po štarte zapol bezpečnostný mód a Holanďan sa prepadol zo šiesteho na deviate miesto. V nasledujúcom priebehu pretekov však ukázal, že má výbornú formu a nakoniec z toho bolo tretie miesto. Trochu viac špekuloval jeho tímový kolega Daniel Ricciardo, ktorý sa s tímom Red Bull lúčil. Austrálčan zostal na pneumatikách najdlhšie, aby potom obul čerstvé gumy a pokúsil sa v závere zaútočiť. To sa však nepodarilo. Softy vydržali všetkým až do cieľa a Ricciardova taktika sa ukázala ako jalová. Posunul sa síce na štvrté miesto, ale iba vďaka problémom Valtteri Bottasa, ktorý sa vytrápil s brzdami a musel absolvovať o jednu zastávku viacej, ako ostatní.

me14-14.jpg

A ešte nesmieme zabudnúť na Sebastiana Vettela. Nemec sa už zmieril s tým, že ani tento rok na Hamiltona nestačil a po primeranom výkone sa nakoniec radoval z druhého miesta, keď ťažil tiež z problémov Bottasa.

fe06-20.jpg

Preteky v Abu Dhabi boli posledné hneď pre štyroch pretekárov. Odchádza Ericsson, ktorý bude jazdiť IndyCar. Do Formule E odchádza Vandoorne a do LMP1 sa vracia Hartley. Najemotívnejšie sa však lúčil Fernando Alonso, ktorý písal históriu F1 a v nasledujúcej sezóne sa chce pokúsiť získať titul v MS vytrvalostných špeciálov a vyhrať aj 500 míľ v Indianapolis. Piatym, koho v nasledujúcej sezóne na štarte neuvidíme je Ocon, no ten bude v paddocku pôsobiť ako tretí pilot Mercedesu.

mcl07r.jpg

Máme teda za sebou už 69.sezónu MS F1 a Mercedes v nej dominoval oveľa viac, než sme na začiatku predpokladali. Strieborní získali piaty titul v Pohári konštruktérov a rovnako tak sa medzi legendy zapísal aj Lewis Hamilton, ktorý sa dostal na úroveň legendárneho Fangia. Angličan navyše v Abu Dhabi prekročil magickú hranicu tritisíc získaných bodov (3018)!!!

rb14.jpg

F1 teraz pokračuje budúco týždňovými testami na okruhu Yas Marina. Na nasledujúcu veľkú cenu si však budeme musieť znova počkať až do polovice marca 2019.

55k-f1.jpg

standings-final.jpgstandings-teams.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri