Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

F1 je kompletná! Toro Rosso oznámilo aj druhého pilota

Monday, 26. 11. 2018 - 18:54, Ľuboš Kašický   

F1 je kompletná! Toro Rosso oznámilo aj druhého pilota

Pozrite si, ako vyzerá kompletná štartová listina F1 na sezónu 2019. Dnes podvečer sme doplnili aj posledné meno.


Nebýva to časté, aby si hneď všetci traja najlepší pretekári formuly dva hneď v nasledujúcej sezóne miesto vo formule jeden. Tentoraz sa tak stalo, keď v pondelok podvečer tím Scuderia Toro Rosso potvrdil ako druhého pilota pre nastávajúcu sezónu Angličana s thajskou licenciou, Alexandra Albona.

low-54i6537.jpg

Albon jazdil v tejto sezóne za tím DAMS a až do posledného víkendu bol jediným, kto v Abu Dhabi mohol ešte ohroziť titul krajana Georga Russella (ART Grand Prix Team). Albon však doplatil na technické problémy svojho auta už na štarte sobotňajších pretekov, keď jemu aj jeho tímovému kolegovi vypovedala elektronika a obaja zostali stáť na štarte. Do stojaceho Lafitiho narazilo ďalšie auto a preteky sa chvíľu jazdili za safety carom. Pre oboch pilotov tímu DAMS to však znamenalo nulový zápis a v konečnom poradí sezóny 2018 nakoniec Albona o titul vicemajstra pripravil Lando Norris.

low-54i3603.jpg

Všetci traja však budú v nasledujúcej sezóne pokračovať v priamom súboji v F1, keď Russell bude jazdiť s Kubicom za tím Williams. Norris sa posadil do kokpitu v tíme McLaren a Albon dnes dostal potvrdenie v tíme Toro Rosso.

low-l5r8402-albon-a-russell.jpg

„Alexander predviedol impozantný výkon v tohtoročnej sezóne F2, keď vyhral štyri preteky a nakoniec skončil ako druhý vicemajster sveta. Dokázal tým, že je pripravený pre vstup do F1," povedal šéf tímu STR, Franz Tost. Natešené slová vďačnosti Albona si určite všetci vieme predstaviť a tak nemá zmysel ich prepisovať. Držme však 22-ročnému chlapcovi s thajskou licenciou palce. Pre Thajsko to bude prvý pilot vo Formule jeden.

Kompletná štartová listina MS F1 2019:
Mercedes - Hamilton, Bottas
Ferrari - Vettel, Leclerc
RedBull - Verstappen, Gasly
Renault - Ricciardo, Hulkenberg
McLaren - Sainz, Norris
Haas - Grosjean, Magnussen
Sauber - Raikkonen, Giovinazzi
Force India - Perez, Stroll
Toro Rosso - Kvyat, Albon
Williams - Russell, Kubica

ap-1vs8yp1sh1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri