Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Ha’il Rally 2011 privíta dakarského šampióna

Monday, 07. 02. 2011 - 10:08, Michal Kostka   

Ha’il Rally 2011 privíta dakarského šampióna

Pred pár dňami to boli len nesmelé šumy, teraz je to už oficiálne. Na Ha'il International Rally 2011 odštartuje čerstvý dakarský víťaz Nasser Saleh Al-Atiiyah. A aby bola táto udalosť ešte prestížnejšia, posadí sa za volant svojho Race Touaregu, s ktorým pred troma týždňami slávil celkový triumf v Južnej Amerike.

Nasser Al-Attiyah sa na Ha'il Rally objavil už v roku 2008, kedy sa súťaž otvorila aj západnému svetu. Spolu s Matthieu Baumelom si na vozidle BMW X3 CC vybojovali celkové víťazstvo. Teraz bude jeho vtedajší spolujazdec navigovať Yazeeda Al-Rajhiho, víťaza uplynulých dvoch ročníkov. Dosiahnuť hetrik nebude vôbec jednoduché...

Volkswagen Motorsport;

V tíme Volkswagen tvorí Al-Attiyah súťažnú dvojicu s Timom Gottschalkom. Nemec sa v Saudskoarabskom kráľovstve objaví po prvý raz, to by však pri jeho skúsenostiach nemalo mať na výkon žiadny negatívny vplyv.

Prvý arabský dakarský šampión má pred sebou náročný týždeň. Cez víkend štartuje na Katarskej rally s vozidlom Ford Fiesta S2000, hneď po dokončení sa s Timom Gottschalkom a tímom mechanikov presunie do Ha'il, kde už na neho bude čakať jeho Volkswagen. Ten sa v prestávke medzi Dakarom a Ha'il Rally ešte stihol objaviť na Qatar Motor Show.

Volkswagen Motorsport;

Podľa posledných informácií by sa na štarte Ha'il International Rally 2011 malo objaviť 40 vozidiel. Väčšinu v štartovom poli tvoria domáci saudskí jazdci, nemali by však chýbať ani súťažiaci z ďalších arabských krajín ako sú Libanon, Omán či Kuvajt, spoza mora budú mať zastúpenie Anglicko, Wales, Nemecko a Francúzsko.

Menej radostné správy prichádzajú z východnej časti arabského kráľovstva. Jeddah, druhé najväčšie mesto v krajine, v posledných dňoch postihli masívne záplavy. S tisíckami postihnutých súcitia aj v provincii Ha'il, preto sa rozhodli zrušiť slávnostný úvodný ceremoniál naplánovaný na 2. februára.




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri