Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Grosjeanova havária zrušila záver tréningu

Friday, 29. 09. 2017 - 11:11, Ľuboš Kašický   

Grosjeanova havária zrušila záver tréningu

Piatkové voľné tréningy F1 majú svoje presné programy a okrem výjazdov mimo trať, pri hľadaní limitov sa toho veľa nedeje. Dnes sa však o vzrušenie postaral Grosjean.


Kuriózna, no skutočne nebezpečná havária, ktorá sa za určitých okolností mohla skončiť oveľa horšie sa stala približne dvadsať minút pred koncom popoludňajšieho voľného tréningu v Malajzii (časový rozdiel je 6 hodín). Čo sa stalo?

f1111.png

Krátko pred prejazdom monopostu Haas Romaina Grosjeana sa kritickou zákrutou prehnali Bottas (mercedes) a Räikkonen (ferrari). Strieborný monopost Valtteri Bottasa uvoľnil zle upevnený kryt odtokového kanála, ktorý sa vzpriečil. Krátko na to tadiaľ prechádzal aj Grosjean, ktorý išiel rýchle kolo v ideálnej stope a prekážku určite nemohol predvídať. Ostrá hrana krytu kanála doslova rozrezala Francúzovu pneumatiku a neovládateľné auto sa vrútilo do bariéry. Nechápajúcemu pilotovi sa našťastie nič nestalo, no treba hovoriť o veľkom šťastí.

me01-13.jpg

Táto udalosť vyvesila nad traťou červenú vlajku, ktorú už nechali viať až do záveru druhého voľného tréningu. Charlie Whiting správne rozhodol o nebezpečenstve na trati a domáci majú plné ruky práce, aby kritické miesto dali čo najskôr do poriadku a program dnešného dňa mohol pokračovať (čakajú nás ešte preteky Formule 4 a tréning domácej série automobilov).

fp2-results-8.jpg

Pri pohľade do tabuľky boli v tréningu najrýchlejšie monoposty Ferrari za ktorými redbully zaostali takmer sekundu. Chlapci z Mercedesu sa dnes veľmi časmi netrápili a hľadali správny setup. Ich časy sa preto pohybovali približne 1,5 sekundy za „červenými kamarátmi". (Dopoludnia popršalo a časy neboli porovnateľné). To zajtra už bude všetko inak. Posledný voľný tréning začína o deviatej nášho času a kvalifikácia potom štartuje o jedenástej hodine nášho času. Tam sa ukáže skutočná pravda.

rb03-8.jpg

fe02-17.jpg

str02.jpg

str01-gasly.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri