Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

GP Bahrajnu bude, tímy F1 rozhodnutie teší

Friday, 13. 04. 2012 - 12:21, Eva Rihová   

GP Bahrajnu bude, tímy F1 rozhodnutie teší

Počas prestávky medzi prvým a druhým voľným tréningom na VC Číny sa stretli všetci zástupcovia tímov aj spolu s promotérom F1 Berniem Ecclestonom, aby konečne zmazali všetky nejasnosti ohľadom blížiacej sa Veľkej ceny Bahrajnu, a tým pádom aj uzavreli debaty s jasným koncom. Veľká cena Bahrajnu budúci týždeň bude. Po tom, čo obdržali zástupcovia od Ecclestona opätovné uistenia o bezpečnej situácie v krajine, tímy netajili spokojnosť s kladným výsledkom stretnutia.

241-medium-1.jpg

Christian Horner, šéf rakúskej stajne Red Bull Racing privítal koniec špekulácii o Bahrajne, akonáhle vládny orgán Formuly 1 FIA oznámil uskutočnenie štvrtých pretekov v sezóne podľa plánu. " Myslím, že je to jasné. Mätúca bola práve ta neistota a teraz je podľa môjho názoru každému tímu už zrejmé, že preteky v Bahrajne budúci týždeň budú."

Zhromaždenia sa zúčastnil aj riaditeľ Williamsu Toto Wolff. " Musíme sa spoliehať na kompetntných ľudí. FIA vydala stanovisko, podľa ktorého sa spolieha na ľudí priamo na mieste a na kompetentné osoby. Prehlasujú, že to tam je bezpečné. Bezpečné pre tímy aj pre celú F1, a preto ideme pred Bahrajnom na plné obrátky. Som rád, že môžem priviesť tím do Bahrajnu. Musím prijať správu, ktorú som dostal a v tomto momente sa zdá, že ide naozaj o kompetentné informácie. V určitej fáze sa musíme spoliehať na informácie, ktoré nám prídu. Určite by som preferoval informácie oznámené priamo od príslušných ľudí nachádzajúcich sa na mieste oproti informáciám z Facebooku."

040-medium-2.jpg

Wolff vníma veľmi pozitívne fakt, že mohli tímy celú situáciu, ktorá prebieha na mieste konania ďalších pretekov prediskutovať s Berniem Ecclestonom. " Tím vyjadrili, nepovedal by som obavy, skôr chceli skutočne vedieť, či všetko, čo sme mali možnosť počuť je pravda a môžme sa na to spoľahnúť."

8844-2.jpg

Hoci Ecclestone neustále nástojil na svojom názore, že v Bahrajnskom kráľovstve nie sú žiadne problémy, Christian Horner potvrdil, že aj s tímom vykonajú určité špeciálne bezpečnostné opatrenia. " Myslím si, že o bezpečnosť našich zamestnancov sa staráme veľmi dôkladne, a tak nevyhnutne ako to býva aj pri niektorých ostatných pretekoch občas musíme zaujať nejaké opatrenia navyše. Urobíme všetko preto, aby sme zaistili, že všetci naši muži aj ženy budú v bezpečnom prostredí. Vyhlásenie FIA je, si myslím, jasné a tam sa prihliada aj na tisícky návštevníkov počas víkendu nielen na Red Bull Racing ", zakončuje Horner.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri