Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda zbieral skúsenosti na Hungaroringu

Tuesday, 05. 07. 2011 - 20:06, Daniel Mandzi   

Gonda zbieral skúsenosti na Hungaroringu

Vyrovnanými výsledkami sa v dvoch pretekoch víkendového podujatia Svetovej série Renault (WSR) prezentoval slovenský účastník Eurocupa Formula Renault 2.0 Richard Gonda. Jazdec českej stajne Křenek Motorsport obsadil pri svojej premiére na Hungaroringu 25. a 26. priečku.

Roman Borák;ws-by-renault-9808.jpg

Prvého zoznámenia s maďarským okruhom sa Richard dočkal počas dvoch piatkových oficiálnych tréningov, ktoré boli pre veľký počet štartujúcich (zúčastnili sa aj jazdci šampionátu Formula Renault 2.0 ALPS) opäť rozdelené do dvoch skupín. Od začiatku si obľúbil náročné zákruty technického okruhu. Po druhom tréningu nasledovalo tradičné ladenie a nastavovanie formuly pre sobotný program. „Trať sa mi hneď zapáčila. V druhom tréningu som začal jazdiť konkurencieschopné časy," neskrýval spokojnosť Richard Gonda.

Roman Borák;ws-by-renault-0028.jpg

Druhý deň v kvalifikácii dostal slovenský mladík vo svojom najrýchlejším kole v predposlednej zákrute hodiny a kvalifikoval sa do 17. štartového radu. „Hneď po štarte som získal niekoľko pozícií a podarilo sa mi dôjsť na 25. priečke," komentoval Gonda 1. pretek, ktorého priebeh ovplyvnila kolízia Rouxa a následné vyjdenie Safety Caru.

Roman Borák;ws-by-renault-8247.jpg

Pred zrakmi priateľov a známych, ktorí Richarda v Maďarsku podporovali po celý víkend, vyšla pilotovi z Banskej Bystrice nedeľná kvalifikácia podľa predstáv. Obsadil v nej 15. čas vo svojej skupine s odstupom iba 1,5 sekundy na prvého Hansena. V preteku, ktorého záver ovplyvnil dážď, sa mu už toľko nedarilo: po drobnej kolízii s Mavlanovom sa opäť točil v hodinách. Táto nehoda bohužiaľ rozladila geometriu Richardovho monopostu.

Roman Borák;ws-by-renault-9213.jpg

„Stratil som niekoľko miest a formula v nasledujúcich kolách nešla optimálne," ľutoval Gonda. „Ďalej som na mokrej trati bojoval o čo najlepšie umiestnenie. V závere posledného okruhu sa mi podarilo predbehnúť dvoch súperov a dokončiť pretek na 26. mieste. Aj keď celkovo nie som s týmto výsledkom príliš spokojný, musím pochváliť kvalitnú prácu mechanikov a celého tímu. Formula fungovala po celý víkend bez problémov," tešilo 17-ročného Gondu, ktorý v Maďarsku nazbieral ďalšie cenné skúsenosti.

Roman Borák;ws-by-renault-8310.jpg

Po krátkej prázdninovej prestávke sa Richard predstaví na populárnom okruhu v anglickom Silverstone (19. - 21. 8. 2011).

Tomáš Svoboda

Roman Borák;ws-by-renault-8375.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri