Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda si na záver sezóny WSR dobre zapretekal

Monday, 10. 10. 2011 - 19:42, Daniel Mandzi   

Gonda si na záver sezóny WSR dobre zapretekal

Barcelonský okruh Circuit de Catalunya prežil cez víkend dernier tohtoročnej World Series by Renault. V Španielsku ukončil svoju prvú kompletnú sezónu v WSR mladý Slovák Richard Gonda (Křenek Motorsport) štartujúci v Eurocupe Formula Renault 2.0. Cez rad dramatických situácií na okruhu sa mu podarilo dokončiť sobotný aj nedeľný pretek a dôstojne sa tak rozlúčiť s tohtoročným ročníkom WSR, ktorý pre neho znamenal predovšetkým zbieranie skúseností.

Copyright free;ar4h9948.jpg

Už v piatkových tréningoch niekoľkokrát zaviali žlté vlajky. Richard si pomaly zvykal na trať a postupne vylepšoval svoje časy. Hneď v prvom meranom kole sobotňajšej kvalifikácie, v ktorom v úvodných sektoroch zachádzal svoje maximá, ale vyletel mimo trať a zo štrku sa nedokázal vrátiť späť. Stalo sa to v nebezpečnej zákrute, preto došlo k prerušeniu kvalifikácie červenými vlajkami. Podľa pravidiel bol Gondovi vymazaný najlepší a zároveň jediný čas, ktorý pred nehodou dosiahol, takže sa do prvého preteku nekvalifikoval. Jeho žiadosti o povolenie štartu však bolo vyhovené a Richard vyšiel do preteku z 35. pozície.

Copyright free;startr1-1.jpg

Ani súťažná jazda nezačala pre mladíka z Banskej Bystrice šťastne. Spolu s ďalšími jazdcami sa v úvode musel vyhýbať súperovi v hodinách a veľa stratil. V ďalších kolách dostal formulu niekoľkokrát do šmyku, jazda nebola plynulá. Opakovane vyšiel z ideálnej stopy a zažil niekoľko krízových situácií. Nakoniec prešiel cieľom na 28. mieste. Zvíťazil domáci Tarancon nasledovaný ďalším Španielom Sainzom jr. a Rusom Kvyatom.

Copyright free;gonda-6-2.jpg

Sobotňajší večer bol v depe Křenek Motorsportu venovaný ladeniu formule, upravoval sa podvozok aj geometria. Nedeľnú prvú kvalifikáciu opäť ovplyvnila nehoda - Tunjova havária vyvolala červené vlajky. Po reštarte zajazdil Richard svoj najrýchlejší prvý a druhý sektor a pred druhým pretekom sa tak zaradil do 17. radu štartového roštu. „Jazdilo sa mi dobre, formula bola oproti sobote oveľa lepšie nastavená. Kvalifikácia sa mi celkom vydarila. Na niekoľkých miestach trati mám ešte rezervy, ktoré sa pokúsim vylepšiť v preteku," nechal sa počuť Richard Gonda.

Copyright free;ar4h3303.jpg

V poslednej súťažnej jazde sezóny sa po štarte posunul z 34. miesta o niekoľko pozícií dopredu, ale hneď v prvom kole ho Rus Nagulin vytlačil v nájazde do zákruty. Richard musel chvíľu ísť mimo trať a prepadol sa o niekoľko miest. V siedmom okruhu sa mu podarilo predbehnúť Lerouxa a Van Buurena a cieľovú šachovnicu prešiel na 30. mieste. Vyhral Španiel Riberas nasledovaný Sainzom jr. a Francúzom Natom.

Copyright free;gonda-18-2.jpg

„Odštartoval som celkom dobre. Do prvej zákruty som predbehol niekoľko súperov, ale v pomalšej pasáži ma na brzdách vytlačil Nagulin až na trávu. Škoda stratených pozícií... V preteku sa mi išlo dobre, dotiahol som sa na skupinu, v ktorej som absolvoval niekoľko úspešných súbojov. Som rád, že som sa takto rozlúčil so svojou prvou sezónou v WSR," bol spokojný Richard Gonda.

Copyright free;gonda-14-1-1.jpg

Celkovým víťazom Eurocupu Formula Renault 2.0 sa stal Holanďan Robin Frijns pred Španielom Carlosom Sainzom jr. a Daniilom Kvyatom z Ruska.

Tomáš Svoboda

Fotogaléria WSR Catalunya

Copyright free;gonda-11-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri