Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

GMD Invest RALLY TEAM po úvodných podujatiach v Egri a Prešove

Friday, 13. 05. 2011 - 09:00, Daniel Mandzi   

GMD Invest RALLY TEAM po úvodných podujatiach v Egri a Prešove

Prvá súťaž zaradená do DMACK Tyres Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally 2011, Rally Eger odštartovala v prvý aprílový víkend na tradičných, krásnych a rýchlych tratiach v okolí maďarského mesta Eger. Medzi štartujúcimi nechýbala ani naša posádka v zložení Ľubo Eliáš a Pavol Kušnier. Posádka jazdiaca za GMD RALLY TEAM na kultovom Mitsubishi Lancer EVO III skupiny A sa po ročnej prestávke spolujazdca vydala na boj s nabitou konkurenciou a s cieľom obsadiť čo najvyššie priečky vo svojej skupine či zaujať v celkovom poradí.

Tibor Szabosi;co8c5342-3.jpg

Aj keď štart do súťaže nebol podľa predstáv už len preto, že celú súťaž musel odjazdiť Ľubo Eliáš s ortopedickým golierom kvôli bolestiam v krku a obmedzený pohyb krku nepridal na pohode. V úvodných rýchlostných skúškach chvíľu trvalo, kým sa posádka zohrala. Jednalo sa o rozpis či opätovné zoznámenie sa s autom po zimnej prestávke. Aj napriek týmto úvodným problémom posádka GMD Invest RALLY TEAM-u zvádzala pekné súboje na jednotlivých rýchlostných skúškach s Jožkom Bérešom starším jazdiacim v tej istej triede. V 4. RS musela posádka zastaviť a opraviť spadnutú hadicu zo sania motora. To zapríčinilo aj prepad v absolútnom poradí o 4 minúty. Vo zvyšných rýchlostných skúškach sme už nemali žiadne problémy a nebyť štvorminútovej straty spôsobenej technickým problémom posádka by mohla bojovať o prvenstvo vo svojej triede F4, kde na víťazného Béreša v závere strácala 4 min a 11,4 sekundy. Aj napriek týmto problémom sme obsadili na úvodnej súťaži Rally Eger druhé miesto.

 Tibor Szabosi;co8c6339-1.jpg

Druhým podujatím DMACK Tyres Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally 2011 bol 18. ročník Rally Prešov. Pre posádku Ľubo Eliáš - Pavol Kušnier bola táto súťaž viac-menej domácim podujatím. Zaujímavé štartové pole, pekné počasie a silná konkurencia vo všetkých triedach prilákala na Rally Prešov pomerne veľké množstvo fanúšikov. Už obhliadka trate v prípade našej posádky naznačila, že súťaž nebude z tých ľahších. Rozbité rýchlostné skúšky a neisté počasie predpokladalo náročnú súťaž, v ktorej sa bude treba popasovať s nástrahami trate. Dokonca ani obhliadka trate neodhalila klzkosť asfaltu na jednotlivých úsekoch rýchlostných skúšok. Aj napriek tomuto faktu sa posádke GMD Invest RALLY TEAM-u podarilo aj keď cez rôzne krízové situácie udržať auto na trati. Už v prvej RS, „Borsučí potok" sa podarilo auto dať do hodín no po nabratí správneho kurzu sa mohlo pokračovať ďalej. Po jednom kilometri RS „Borsučí potok" bola posádka Eliáš-Kušnier spomalená haváriou Tomáša Ondreja, ktorý štartoval pred nimi.

Tibor Szabosi;co8c9939-2.jpg

Aj toto spomalenie znamenalo ďalšie sekundy straty naviac. V RS 2, 3 sa posádka predstavila peknými prejazdmi a snažila sa bojovať o prvenstvo v triede s tradičným rivalom Bérešom starším. Boj o prvé miesto v triede F4 bol však prerušený v RS 4, opäť s názvom Borsučí potok. Po približne 2 kilometroch pred cieľom tejto náročnej a úzkej rýchlostnej skúšky vydala prevodovka zvuk nezlučiteľný s ďalšou jazdou a posádka tak musela súťaž predčasne ukončiť. Pre posádku bolo veľkou škodou, že súťaž nedokončila a nezískala body, ktoré budú potrebné ku koncu sezóny. „Každá nedokončená súťaž ma veľmi mrzí a urobím všetko pre to, aby sme pokračovali ďalej ako aj na Rally Tribeč na ktorú sa tešíme lebo je to staronová súťaž, ktorú nepoznáme," povedal Ľubo Eliáš.

Tibor Szabosi;co8c0337-3.jpg

Veríme, že zvyšok sezóny prinesie len samé pozitíva a posádka GMD Invest RALLY TEAM-u zúročí svoje skúsenosti a jazdecké schopnosti, na už spomínanej staronovej Rally Tríbeč.

Jozef Pisch;1t1u9399-1.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri