Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Gallovič pri premiére vyhral tri merané úseky

Monday, 21. 10. 2019 - 14:25, Ľuboš Kašický   

Gallovič pri premiére vyhral tri merané úseky

Na poslednej súťaži Majstrovstiev Slovenka rely 2019 v Košiciach dostal príležitosť reprezentovať farby dubnického tímu LAMA RACING mladý Košičan Mário Gallovič. A uviedol sa v dobrom svetle.

 

c30i8041.jpg

„V prvom rade sa musím poďakovať Braňovi Mičkovi a celému tímu LAMA RACING, že mi dali príležitosť štartovať na košickej súťaži. Naozaj veľká vďaka,“ usmieval sa 21-ročný Košičan, ktorý mal v cieli chuť vyobjímať celý svet. „Ďakujem našim mechanikom. Hlavne Dominikovi, ktorý pracoval na aute takmer celú noc. Ďakujem spolujazdcovi, rodine a priateľke, ktorí ma podporovali. Bez nich by som tu nebol a som im za to vďačný.“ A veru nechýbalo veľa a Mário by nedošiel do cieľa. Už v sobotu, počas prvej etapy, ho vytrápili technické problémy. „Na domácich Herľanoch sme začali veľmi dobre. Pomohla nám znalosť trate a čas nás príjemne prekvapil,“ sumarizuje Gallovič, ktorý sa už prvej ereske usadil na druhom mieste v silno obsadenej Triede 6. „Do Bogoty som išiel s pokorou. Je to veľmi ťažký úsek. Pri prvom prejazde sme asi kilometer pred cieľom katovali zákrutu a utrhlo nám palivovú hadičku.“ Chlapci svoj Peugeot 106 ledva dogúľali do cieľa, no táto drobná porucha sa dala rýchlo opraviť hneď v prvom servise v Bidovciach.

c30i6377.jpg

„Neplánujem tlačiť. Dôležité je dôjsť do cieľa a nazbierať čo najviac skúseností,“ vravel pred odchodom do druhej sekcie prvej etapy Mário Gallovič. Svoj čas na Bogote 2 však výrazne zlepšil a upevnil si druhé miesto v triede. Potom prišli obľúbené Herľany a vyzeralo to celkom nádejne, keď posádku Gallovič – Tutko zastavila porucha palivového čerpadla. „Mrzí ma to, že sa to stalo na Herľanoch,“ smútil študent z Košíc, keď musel predčasne odstúpiť z prvej etapy. V noci chlapci dali auto znova do poriadku a v nedeľu vyštartovali do druhej etapy.

c30i8578.jpg

„Na Jahodnej sa naše auto do kopca trápilo. Ružín sme išli s veľkým rešpektom, ale pomohli nám spolujazdcove znalosti, ktorý tu má chatu,“ prezradil Mário. Posádka tímu LAMA RACING vyhrala v nedeľu tri rýchlostné skúšky, z toho dvakrát na Ružíne. To ich posunulo bezpečne na druhé miesto v triede. Líder Kamil Švec však na poslednom úseku nečakane odstúpil a najrýchlejší čas vytlačil Galloviča s Tutkom do čela Triedy 6! Posádka sa už radovala z víťazstva, keď po pretekoch prišla krutá správa. Auto bolo ľahšie o niekoľko kilogramov, než určovali predpisy a bolo zo súťaže nakoniec vylúčené. „Som veľmi smutný. Víkend na domácich tratiach v okolí Košíc sme si naozaj užívali, no nakoniec sme doplatili na neskúsenosť a technickú chybu. Je to pre nás veľká škola a poučenie pre budúcnosť,“ smútil Gallovič. „Chlapci ukázali sľubný potenciál a v konkurencii sa nestratili. Škoda tej technickej chyby. Je to pre nich veľké poučenie a určite si už na to budú dávať v budúcnosti pozor,“ povzbudil mladú posádku aj šéf tímu, Braňo Mičko.

asf-8020.jpg

Ľuboš Kašický

c30i7946-n.jpg

c30i7241.jpg

c30i6379.jpg

lamapartneri-v2019-4.jpg

 

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri