Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Frigyes Turán tento rok v SWRC, možno sa zvezie aj v IRC (+ video)

Wednesday, 09. 03. 2011 - 10:01, Katarína Ďurecová   

Frigyes Turán tento rok v SWRC, možno sa zvezie aj v IRC (+ video)

Frigyes Turán je ďalším jazdcom, ktorého uvidíme tento rok bojovať o body v šampionáte SWRC. Jazdiť bude v tíme MM Motorsport Markka Märtina, za ktorý jazdí o mladé estónsky talent Ott Tänak. Tak, ako Tänaka, aj Turána uvidíme za volantom Fordu Fiesta S2000.

Turána sa na medzinárodnej scéne uviedol veľmi dobre minulý rok, keď v Bulharsku získal skvelé ôsme miesto s „veľrybou" Peugeotom 307 WRC. V obdobne dobrých výkonoch za volantom 307 WRC, kde jeho nádeje na dobré umiestnenie zhatili technické problémy. Nebolo teda prekvapivé, že si jeho výkonov všimol M-Sport na čele s Malcolmom Wilsonom, ktorý mu na španielsku rally dal k dispozícii Ford Focus RS WRC. V Španielsku Turán nadviazal na svoje dobré výkony, ale nakoniec zo siedmeho miesta ťažko havaroval. Turánovo vystúpenie ale na zástupcov M-Sportu očividne zapôsobilo a tak mu ponúkli spoluprácu aj pre túto sezónu.

Gábor Tóth;img-1011-1.jpg

„Naše vystúpenie v Katalánsku na Wilsona aj napriek havárii zapôsobilo a tak nám ponúkol podporu aj pre túto sezónu. WRC špeciál je však ešte čerstvý a dosť drahý, tak sme sa rozhodli pre S2000, čo je lacnejšia varianta. Stále nemôžem uveriť tomu, že budem jazdiť v majstrovstvách sveta. Všetky detaily sa dohodli minulý týždeň, takže až teraz si začínam uvedomovať, čo ma tento rok čaká", hovorí Turán.

Hector Segovia;hsf2314.jpg

O tom, že Malcolm Wilson má na jazdecké umenie Frigyesa Turána veľmi dobrý názor, svedčí aj fakt, že to bol samotný Wilson, ktorý sprostredkoval jednania medzi Markkom Martinom a Turánom, ktorý si už Ford Fiestu S2000 stihol aj otestovať na estónskom snehu. „Bolo to vzrušujúce, všetko bolo pre mňa nové. Nikdy predtým som za volantom S2000-ky nesedel a rozhodne nie na snehu, ale s Fiestou prebehlo všetko hladko. Časť testu so mnou absolvoval aj Markko Märtin. Ott Tänak má podobný jazdecký štýl ako ja a mne sedelo jeho nastavenie, čo sa bude hodiť pre spoluprácu v budúcnosti", rozhovoril sa o svojom teste Turán. Pozrite si video zo spomínaného testu:

Marián Bazala;img-1283-2143.jpg

Tento rok je v kalendári SWRC osem podujatí, z ktorých jazdci musia jeden vynechať. Keďže Turána sme na úvodnom podujatí SWRC v Mexiku nevideli, tak je jeho ďalší program jasný - uvidíme ho v Jordnánsku, na Sardínii, v Grécku, vo Fínsku, v Nemecku, vo Francúzsku a v Španielsku. Jeho spolujazdcom bude tak, ako posledné dva roky Gábor Zsiros.

Vladislav Maschl;img-5704.jpg

Turán taktiež uznáva silu svojich súperov a vie, že to nebude ľahké. „Radi by sme dokončili každé preteky a cieľom je naučiť sa toho čo najviac. Je dobré, že tento rok najazdíme veľa kilometrov. 3000 súťažných kilometrov mi určite pomôže v zlepšení. To, ako a či budeme konkurencieschopní, zistíme až pri meraných časoch na rýchlostných skúškach."

Vladislav Maschl;img-6028.jpg

Na záver Turán pripustil, že ho možno uvidíme aj na jednom podujatí IRC - jeho domácej Rally Mecsek: „Mám taký tajný sen, rád by som sa predstavil na IRC v Pecsi. Dúfam, že sa to podarí."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri