Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Formula jeden sa bude jazdiť na okruhu v Moste!

Friday, 15. 12. 2017 - 14:14, Ľuboš Kašický   

Formula jeden sa bude jazdiť na okruhu v Moste!

Napriek tomu, že ešte nepoznáme všetky kalendáre na novú sezónu, tak jedno už vieme. V júni 2018 bude na českom okruhu jazdiť celá paleta monopostov F1!


Asi málokto z vás vie, že patrónom českého okruhu v Moste je populárny ex-pilot F1, David Coulthard, ktorý dnes pôsobí, ako televízny komentátor. Tento patronát vznikol ešte v roku 1999 a bol vlastne pokračovaním vzťahu z roku 1998, kedy Coulthard prišiel do Mostu spolu s Mika Häkkinenm aj Ronom Dennisom (viď foto). Za všetkým vtedy stál Pavel Turek, ktorý vtedy pracoval pre cigaretovú spoločnosť a ktorá tím McLaren sponzorovala. Pavel sa oboma pilotmi veľmi skamarátil a dobré vzťahy pretrvávajú až dodnes. Mimochodom Mika Häkkinen má aj partnerku z Čiech.

coulthard-5.jpg

V spomínanom roku 1998 McLaren doviezol na Most dvojsedadlovú formulu v ktorej sa na predvádzacích jazdách povozilo zopár zaujímavých Čechov. Mimochodom Coulthard s Häkkinenom nie sú jediní piloti F1, ktorí navštívili okruh v Moste. Okrem domácej hviezdy, Tomáša Engeho, sa v Moste ukázali aj Rakúšan Karl Wendlinger a tiež Malajec Alex Yoong.

coulthard-2.jpg

Ak hovoríme teda o F1 a okruhu v Moste, tak to vôbec nie je náhoda. V nasledujúcej sezóne totiž v Moste uvidíme preteky historických monopostov F1! Tie sa jazdia v rámci FIA Masters Historic Formula One Championship a pre fanúšikov kráľovského športu sú vysloveným rajom. Vidieť totiž na trati autá v ktorých jazdili kedysi Stewart, Lauda, Hunt, Andretti, či Fittipaldi je pohladením každej fanúšikovej duše. Zvlášť preto, že do krajín v našich končinách táto prestížna séria zavíta len málokedy.

coulthard-6.jpg

Tento sviatok automobilového športu sa koná v Moste počas víkendu 22.-24.júna 2018. Jediným problémom je, že termín koliduje s veľkou cenou Francúzska, ktorá sa po rokoch vracia do kalendára F1 a s ňou aj okruh v Le Castelled. Nuž, budeme sa musieť rozhodnúť, čomu dáme prednosť.

coulthard-7.jpg

Dopovedzme si však, že David Coulthard, ktorý kedysi otváral aj náš slávny a stále ešte neskolaudovaný tunel Sitina, navštívi Českú republiku vo februári. V Prahe sa totiž koná už jubilejný ročník ankety Zlatý volant, kde prijímajú ocenenie najúspešnejší českí motoristickí športovci. 22.februára bude David Coulthard čestným hosťom spolu s Hansom Joachimom Stuckom (F1) a motocyklovým šampiónom Mickom Doohanom.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri