Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ford Team RS Slovakia - Summit Finance Race 09

Tuesday, 11. 08. 2009 - 11:19, Radovan Szabosi   

Ford Team RS Slovakia - Summit Finance Race 09Prvý augustový víkend sa odohral ďalší, v poradí už jedenásty pretek automobilov do vrchu na Jankovom Vršku - Summit Finance Race 2009. Na štartovnej listine nefigurovali len mená Slovenských jazdcov, ale aj pretekárov z Poľska. Okrem majstrovstiev Slovenska a Poľska sa na Jankovom Vŕšku uskutočnil aj seriál Zóny strednej Európy.

Tibor Szabosi;img_7483.jpg

Sobotné tréningy začali povzbudzujúco pre Ford Team RS Slovakia, keď Martin Koiš dosiahol druhý najrýchlejší čas v absolútnom poradí zo všetkých 84 jazdcov za Andrejom Krajčim. Druhý tréning sa zaobišiel bez komplikácií a Martin zajazdil tretí najlepší čas za Krajčim a rýchlym poľským jazdcom Mariuszom Stecom s Mitsubishi Lancer Evo IX.

Tibor Szabosi;_mg_6028.jpg

V tréningu Martin takticky neukázal všetky svoje možnosti a v prvej ostrej jazde zajazdil s Focusom vynikajúci čas 1:56,568, čo je okrem najrýchlejšieho času sobotného preteku aj traťový rekord v kategórií 1. Hoci sa poradie v druhej jazde zmenilo, keď vyhral Stec pred Krajčim a Koišom, Martinov vytvorený náskok bol dostatočne veľký, aby si v sobotu Ford Team RS Slovakia pripísal absolútne víťazstvo, 1.miesto v kategórii 1 a v skupine E1.

Tibor Szabosi;img_8074.jpg

Nedeľný pretek sa odohrával za veľmi teplého počasia. Prvý tréning zajazdil Koiš čas 1:57,507, čo opäť predstavovalo prvý čas pre kategóriu 1 za Krajčim s formulou Opel Lotus, ktorého čas bol 1:57,070. Najväčším prekvapením druhej tréningovej jazdy bol
poľský jazdec Stec, ktorý so svojim Mitsubishi Evo 9 vytvoril nový traťový rekord s časom 1:55,939 a prekonal tak o 0,629 sekundy traťový rekord Martina Koiša zo soboty.

Tibor Szabosi;_mg_5330.jpg

V prvej jazde bol krátko po odštartovaní M. Koiša pretek prerušený z dôvodu havárie iného vozidla na trati a Martin musel opakovať jazdu. Príliš vysoká teplota a opätovný štart neumožnili Martinovi pomýšľať na boj o ďalší, nový traťový rekord, a tak sa jazdec sústredil na čo najlepší čas v rámci možností. Napriek tomu dosiahol výborný čas 1:57,296, čo bol najlepší „slovenský“ čas za poľským jazdcom Stecom.

V druhej jazde sa poradie nezmenilo, jazdu vyhral Stec pred Koišom a Krajčim. Hoci v absolútnom poradí skončil Martin Koiš druhý, z pohľadu MSR bol prvý, čo je veľmi dôležitý výsledok pre celkové poradie v sezóne 2009.


Tibor Szabosi;img_6995.jpg

Vďaka víťazstvám sa stal Martin Koiš predčasne majstrom v skupine E1 a triede E1+2000, zároveň si upevnil vedúcu pozíciu v kategórií 1 „plechových vozidiel“ a dostal sa do vedenia v absolútnom poradí o 3 body pred A. Krajčim.

Do konca sezóny zostávajú ešte štyri preteky, ktoré budú pre Ford Team RS Slovakia veľmi dôležité, aby si Martin udržal vedúce postavenie v kategórií a ak sa podarí aj v absolútnom poradí. Najbližší pretek pretekov automobilov do vrchu MSR sa uskutoční 19-20.9 v Poľskom Krosne.


Martinov onboard z Bánoviec:




S pozdravom
Martin Koiš






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri