Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ford Team RS Slovakia - Ostrá Lúka 09

Wednesday, 30. 09. 2009 - 11:00, T. Szabosi   

Ford Team RS Slovakia  - Ostrá Lúka 09Posledný dvojpretek sezóny 2009 v pretekoch automobilov do vrchu sa už tradične uskutočnil na Ostrej Lúke pri Zvolene. Hoci išlo o posledný pretek, tvrdé boje o jednotlivé víťazstvá v skupinách a triedach pokračovali. Zároveň sa rozhodovalo aj o absolútnom víťazovi PAV medzi Martinom Koišom a Andrejom Krajčim.

Tibor Szabosi;_dm33093.jpg

Ford Team RS Slovakia a Martin Koiš už dosiahli dostatočný počet bodov v skupine E1 a kategórií 1 a zaistili si tak predčasne titul Majstra Slovenská po preteku v poľskom Zaluži. Okrem toho sa Martin dostal do vedenia v absolútnom poradí o 13 bodov pred Andreja Krajčiho a práve boj o titul absolútneho majstra bol pre Ford Team RS Slovakia najvyššou prioritou. K udržaniu prvého miesta musel Martin obsadiť raz tretiu a raz druhú priečku v absolútnom poradí za predpokladu, že Andrej Krajči skonči obidva dni prvý. V tomto prípade by došlo k rovnosti bodov a vďaka väčšiemu počtu prvých miest počas celej sezóny by získal titul Martin Koiš.

Tibor Szabosi;_dm32464.jpg

Team Jara Krajčiho sa však rozhodol nasadiť na posledný pretek dve silné formule 3000 s Jarom a Andrejom Krajčim. Už prvé sobotné tréningy naznačili silu najväčších súperov, keď prvé miesto obsadil Jaro Krajči pred synom Andrejom a Martinom Koišom. V oboch ostrých jazdách vyhral Andrej Krajči tesne a takticky prenasledovaný Jarom Krajčim a tretie miesto obsadil Martin Koiš so stratou 5,6 sekundy v súčte dvoch jázd. Okrem toho Martin zvíťazil v kategórií 1 pred Igorom Drotárom a Tomášom Ondrejom. Po sobote sa bodový náskok Martina Koiša v absolútnom poradí znížil na 5 bodov.

Tibor Szabosi;_dm33098.jpg

V nedeľnom preteku sa na prvých dvoch priečkach opäť umiestnili Andrej a Jaro Krajči prenasledovaní Martinom Koišom s Focusom E1. Toto poradie zároveň určilo nového absolútneho Majstra Slovenska, ktorým sa stal Andrej Krajči s trojbodovým náskokom na Martina Koiša.

Martin opäť zvíťazil v kategórií 1 pred Igorom Drotárom a Tomášom Ondrejom. Týmto výsledkom jednoznačne potvrdil svoju prevahu medzi „plechovými vozidlami“ a v skupine E1 v sezóne 2009.

Tibor Szabosi;_dm30717.jpg

Ford Team RS Slovakia sa už nezúčastní v tomto roku s kopcovým Focusom E1 na žiadnom preteku. Momentálne prebiehajú prípravy vozidla na expozíciu spoločnosti Castrol Slovensko na Autosalón Nitra. Po skončení výstavy sa začína s prípravou Focusu na sezónu PAV 2010.

Ford Team RS Slovakia









Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri