Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ford sa oficiálne vracia do WRC

Saturday, 23. 12. 2017 - 13:31, Ľuboš Kašický   

Ford sa oficiálne vracia do WRC

V piatok FIA zverejnila mená tímov, ktoré budú v sezóne 2018 bojovať o svetový rely titul. M-Sport sa bude odteraz volať M-Sport Ford WRT.


V rely je obdobie medzi oboma sezónami podstatne kratšie, ako v F1. Monte Carlo štartuje už koncom januára a tímy si len krátko oddýchnu počas Vianoc. Preto aj prihlášky sa uzatvárajú ešte v decembri a FIA zverejňuje teraz oficiálne mená tímov, pod ktorými budú v novej sezóne štartovať.

Copyright manufacturer;gm201714368.jpg

Začnime majstrovským tímom Malcolma Wilsona, ktorého výsledky po piatich rokoch znova vtiahli do hry automobilku Ford. Tá nielenže bude oficiálne tím podporovať ako továrenský, ale vracia sa aj do názvu tímu. Ten sa teraz bude volať M-Sport Ford World Rally Team. Do hry nasadzuje Ford Fiestu WRC a pilotmi budú Seb Ogier a Elfyn Evans.

Copyright manufacturer;gm201714381.jpg

Momentálne druhým najsilnejším tímom je Hyundai Shell Mobis World Rally Team, ktorý nasadzuje Hyundai i20 Coupe WRC a pilotovať ho budú Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Haydon Paddon a Dani Sordo.

Copyright manufacturer;2017australia-sv-150.jpg

Ako tretí nastupuje do sezóny tím Toyota GazooRacing WRT s Toyotou Yaris WRC a pilotmi Ottom Tanakom, Jari-Matti Latvalom a Esapeka Lappim.

Copyright manufacturer;tgr-0075-9.jpg

Momentálne výsledkovo najslabším tímom je štvrtý Citroen Total Abu Dhabi WRT. Ten však plánuje frontálny útok s Citroenom C3 WRC a vedľa Krisa Meeka a Craiga Breena povolala aj Sebastiena Loeba (aspoň na tri súťaže), a miesto má zaplatené aj Khalid Al-Qassimi.

Copyright manufacturer;2017014285.jpg

Základné informácie o tímoch teda máme. Oficiálne sa všetci predstavia v Birminghame na Autosport International 2018, ktorý sa koná 11.-14.januára. Prvá súťaž v Monaku sa jazdí 25.-28.januára 2018.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri