Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

M-Sport potvrdil Bryana Bouffiera

Monday, 08. 01. 2018 - 17:17, Ľuboš Kašický   

M-Sport potvrdil Bryana Bouffiera

Dnes britský tím s továrenskou podporou Fordu potvrdil, že do tretieho auta v úvode sezóny posadí skúseného Francúza. Ten bude štartovať v Monaku a na Korzike.


Bryan Bouffier, ktorého sme už videli na štarte aj u nás, je považovaný za veľmi skúseného pretekára, ba priam špecialistu na Monte Carlo a Korziku. Obidve tieto súťaže už vyhral a niet sa čomu diviť, že Malcolm Wilson znova siahol po tomto matadorovi.

bou03.jpg

„Naozaj som veľmi rád, že znova máme Bryana na palube," netají sa šéf Wilson, ktorý nasadil Francúza predtým v Monaku už trikrát. „Jeho skúsenosti na týchto súťažiach sú bezkonkurenčné. Jak Monte, tak Korzika sú veľmi špecifické podujatia a úspech v nich závisí od správnej voľby pneumatík. Som presvedčený, že s Bryanovými skúsenosťami sú naše šance pri vstupe do obhajoby titulu väčšie."

bou04.jpg

Bouffier vyhral v Monte Carle v roku 2011, keď sa jazdila v rámci IRC. V roku 2013 tu doviezol piate miesto Citroenu a v roku 2014 bojoval na Fieste WRC dokonca o víťazstvo s Ogierom, keď skončil druhý. Na Korzike zasa Francúz zvíťazil v rámci ERC v roku 2013 s Peugeotom.

bou02.jpg

„Moje noci sa teraz skrátia, keď viem, že budem štartovať s takým fantastickým autom. Vo svojich snoch som s ním už najazdil veľa kilometrov," raduje sa zo spolupráce Bryan Bouffier, ktorý doplní Sebastiena Ogiera a Elfyna Evansa v prvom a štvrtom podujatí WRC sezóny 2018 v tíme M-Sport. „Neveril som, že by som mohol niekedy dostať šancu zajazdiť si v tomto fantastickom aute. Som preto veľmi hrdý, že budem môcť spolupracovať s Malcolmom a majstrovským tímom M-Sport. Monte aj Korzika sú dve odlišné súťaže, no obe patria medzi moje obľúbené. Obe sú francúzske a preto mám vždy radosť, keď môžem štartovať pred domácim publikom. Chcem si to užiť a body by boli čerešničkou na torte."

bou01.jpg

Doprajme teda Bryanovi úspech a dodajme, že 86.ročník slávnej Rallye Monte Carlo sa jazdí počas posledného januárového víkendu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri