Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ford Fiesta S2400 bude mať premiéru už 2. marca

Sunday, 24. 02. 2013 - 18:21, Zdenka Frývaldská   

Ford Fiesta S2400 bude mať premiéru už 2. marca

Špecialisti z M-Sport vyvinuli pre vozidlá Ford Fiesta nový, 2,4-litrový motor so silou 325 koní.

 

fiesta1-1.jpg

V sobotu, 2.marca, bude mať na Malcolm Wilson Rally premiéru Ford Fiesta S2400. Spoločnosť M-Sport do svojich vozidiel vyvinula nový motor, ktorý by mal byť priamou náhradou štandardného 2-litrového motora vo vozidlách Ford Fiesta S2000. Okrem zvýšenia výkonu na 325 koní, nový motor zvyšuje aj krútiaci moment. Nový však motor nie je homologovaný pre použitie vo WRC, bol navrhnutý len pre národné šampionáty.

Vladislav Maschl;dsc-6886.jpg

Česť testovať nový motor dostal Malcolm Wilson, generálny riaditeľ M-Sport. "Zo zavedením Ford Fiesta R5 sme zistili, že požiadavky na preplňované auto treba obrátiť skôr na národné majstrovstvá. Dalo nám to skvelú príležitosť vyvinúť auto s ešte lepším výkonom. Chceli by sme našim zákazníkom ponúknuť auto so skvelými jazdnými vlastnosťami a výborným podvozkom alebo len samostatný motor do ich vlastných projektov. Tento typ motora ma veľmi zaujal a nemohol som jeho debut prenechať niekomu inému. Viem, že už dlhšiu dobu niesom konkurencieschopný, ale verím, že ľudí pritiahnem aspoň hlukom", povedal Wilson pre magazín Handbrakes & Hairpins.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri