Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ford Fiesta RS WRC oficiálne predstavený

Thursday, 30. 09. 2010 - 23:05, Katarína Ďurecová   

Ford Fiesta RS WRC oficiálne predstavený

Na parížskej Motorshow dnes predstavil svetu svoj nový rally špeciál, ktorý nahradí súčasný Focus RS WRC - Fiestu RS WRC - aj Ford.

Tak ako Citroen DS3 WRC, aj Fiesta RS WRC bude poháňaná motorom s objemom 1.6 litra s turbom a prvá rally, ktorej sa zúčastní by mala byť švédska rally, ktorá sa uskutoční vo februári 2011.

Copyright free;ford-fiesta-rs-wrc-1600x0w.jpg

Čo sa týka testovania, tak Fiesta RS WRC má za sebou zatiaľ asi 3000 natestovaných kilometrov z Veľkej Británie a Francúzska, kde za volantom sedeli Matthew Wilson, Henning Solberg a PG Andersson.

Copyright free;ford-fiesta-rs-wrc-5-1600x0w.jpg

Ani jeden z dvojice Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala sa testov zatiaľ nezúčastnil, ale ich chvíľa príde po francúzskej rally, kedy sa tím presunie na testy do Španielska.

Copyright free;ford-fiesta-rs-wrc-11-1600x0w.jpg

„Som vzrušený z celého projektu, myslím, že toto auto je rodený víťaz", hovorí o novom Forde Fiesta RS WRC Mikko Hirvonen. „Teda až na to, že naozaj neviem, čo očakávať, pretože som to auto nikdy predtým nešoféroval. Ale už sa na to veľmi teším. Z toho čo som počul, tak si myslím, že auto bude rýchle a bude radosť sa naň dívať, pretože podľa nových pravidiel je jasné, že budeme veľmi často jazdiť šmykom."


Copyright free;ford-fiesta-rs-wrc-3-1600x0w.jpg


Ďalšie fotografie Fordu Fiesta RS WRC nájdete v našej fotogalérii.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri