Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ferrari nevyužilo domácu výhodu!?

Sunday, 02. 09. 2018 - 16:54, Ľuboš Kašický   

Ferrari nevyužilo domácu výhodu!?

Mercedes skúsil na Kimiho „sendvič", no zuby im klapli naprázdno. Fín sa však o víťazstvo pripravil nakoniec sám, keď príliš skoro zničil svoje gumy na obrubníkoch. Víťazom je tak Hamilton!


„Som sklamaný. Mali sme rýchlosť, ale nedokázali sme s tým nič urobiť," sklamane konštatoval v cieli druhý Kimi Räikkonen, pre ktorého to je zároveň jubilejné sté pódium v F1. A očakávania boli naozaj veľké. Včera sa obidva červené monoposty postavili do prvého radu a ich rýchlosť dávala veľké nádeje. „Sorry, že sme nevyhrali. Skúsime to nabudúce," ospravedlňoval sa Fín. 

fe13-7.jpgVeterán Kimi Räikkonen vyštartoval výborne a udržal za sebou aj Vettela, aj Hamiltona. Obaja kandidáti na majstrovský titul sa však ťukli najprv na konci cieľovej rovinky a potom v šikane za Curva Grande si to zopakovali. Vettel sa dostal do hodín, prepadol sa na koniec štartového poľa a mal po pretekoch. Komisári vyhodnotili incident bez trestu a bolo „vymaľované".

fe14-5.jpg

Hamilton sa potom pevne držal Räikkonena a keď v 21.kole Fín odišiel vymeniť pneumatiky, tak sa pokúsil o útok. Kimi bol však na nových softoch rýchlejší a Angličan mu neodskočil. Mercedes teda nechal na trati Bottasa, ktorý mal vydržať čo najdlhšie na starých pneumatikách a Räikkonena zdržať. Zozadu sa zatiaľ dotiahol Hamilton a „fínske Ferrari" zovreli do sendviča. Kimi je však už skúsený dosť na to, aby sa tým nechal rozhodiť. Bottas teda zaroloval do depa a naháňačka medzi Kimim a Lewisom pokračovala.

fe15-1.jpg

Lenže Hamilton mal o osem kôl čerstvejšie pneumatiky a ľavá zadná guma na ferrari vôbec nevyzerala dobre. Kimi musel veľmi opatrne do zákrut a v 43.kole už za sebou Angličana udržať nedokázal. Od toho okamihu bolo rozhodnuté. Räikkonen bol rád, že dokázal dôjsť do cieľa s tak zničenou gumou a Hamilton sa radoval, že porazili „Červených" na ich vlastnej pôde.

me08-20.jpg

A čo sa stalo s Vettelom? Nemec nás nesklamal. Ako vždy, keď sa mu nedarí, tak si pofňukal a posťažoval sa na auto, že vraj nešlo dobre a mal pocit, že ho poznačila kolízia. V cieli nakoniec figuruje na štvrtom mieste, keď tretieho v cieli, Maxa Verstappena, potrestali piatimi trestnými sekundami (pripočítali ich k cieľovému času) za kontakt s Valterri Bottasom.

me05r.jpg

Hamilton aj Mercedes si teda napriek očakávanému útoku Ferrari zveľadili vedenie v priebežnom poradí a z Európy odchádzajú ako lídri. Najbližšie sa jazdí o dva týždne v Singapure.

race-results-13.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri