Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Elisabete Jacinto predstavila svoj nový truck MAN

Saturday, 09. 05. 2009 - 00:11, Andrej Haverda   

Elisabete Jacinto predstavila svoj nový truck MANEšte po štvrtej etape tohtoročného Dakaru to vyzeralo s ďalšou dakarskou kariérou Elisabete všelijako, avšak po zahájení všetkých príslušných jednaní sa rozbehla príprava nového vozidla naplno. Tento týždeň Elisabete predstavila nový truck svetu.
                                                                                                       

Už na Dakare dali členovia tímu vedieť, že voľbou by bol rovnako klasický MAN TGS, ktorý má na rozdiel od predošlej verzie relatívne čerstvú homologizáciu, je modernejší, výkonnejší a robustnejší. S rovnakým kamiónom preteká napríklad Čech Dušan Randýšek, ale v pretekárskych a sprievodných verziách ich na Dakare jazdia takmer dve desiatky. Plány celého tímu sa v tomto roku mali sústrediť výhradne na stavbu nového vozidla, pretekársky program mal ustúpiť do pozadia v prospech budúcnosti.

Takže napokon hotovo...
- Áno, som veľmi šťastná, avšak dokončený je iba kamión, vďaka pochopeniu všetkých našich partnerov.
                                                                                                

Aké sú z neho prvé dojmy?
- Zatiaľ nemám veľa dojmov. Vozidlo sme dokončili a najazdili s ním iba pár kilometrov pre fotoaparáty a televízne kamery. Pritom sa ťažko dajú vyskúšať všetky jeho vlastnosti.

Aký teda bude ďalší program nového kamióna?
- Teraz vyrážame do Maroka na poriadne testovanie, aby som sa s vozidlom zžila a vyskúšala, čo všetko vydrží, zatiaľ toho veľa neviem. Z prvého zvezenia si odnášam poznatky o vyššom výkone (550 konských síl) a lepších brzdách. S novým kamiónom chceme absolvovať Transiberico rallye v polovici roka a tiež októbrový Shamrock v Maroku, na ktorý nám snáď zostanú prostriedky. Rada by som s novým truckom absolvovala aj Silk Way Rally, avšak na tu už prostriedky nemáme.
                                                                                                

Tam sme vás mali vidieť za volantom úplne iného, silnejšieho kamióna...
- Áno, vážim si tej ponuky, ktorá prišla od Kamazu. Ale napokon som od nej musela ustúpiť. Neprial si to MAN, ktorý podporil stavbu nášho vozidla. Rozumiem tej požiadavke a rešpektujem ju.

Zdroj: dakar.cz
Foto: a2.com.pt
, ttverde.pt



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri