Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dvojité víťazstvo na Jahodnej

Thursday, 09. 06. 2011 - 21:54, Daniel Mandzi   

Dvojité víťazstvo na Jahodnej

Team Homola Motorsport sa po 4 - dňovej prestávke zúčastnil s pilotom Jarom Homolom ďalšieho dielu seriálu MSR pretekov automobilov do vrchu v Košiciach na Jahodnej.

 

Tibor Szabosi;t2c0485-2.jpg

Na rozdiel od minulého roka (boli povodne), nás tento krát Košice hostili po celý víkend v peknom slnečnom počasí a tak sme si konečne po prvý krát v tomto roku mohli s chuťou zapretekať na suchých pneumatikách. Preteky na Jahodnej sa okrem spomínaného seriálu MSR započítaval ešte do FIA European HC Cup a FIA International HC Challenge. Organizácia na krásnej, skoro mestskej trati pri Košiciach je špecifická tým, že parkovisko pretekárskych vozidiel je situované asi 3 km za cieľom a teda pred štartom sa celé pole pretekárov a aj doprovodných tímov musí hromadne presunúť do priestoru štartu. Ďalšou zvláštnosťou Jahodnej je aj charakter trate. Prvá časť, približne polovica, je extrémne široká umožňujúca dosahovanie vysokých rýchlostí a naopak asi v polovici sa táto „autostráda" dramaticky zúži do veľmi technickej úzkej časti. Nie nadarmo býva tento kopec aj súčasťou rýchlostnej skúšky Rally Košice - treba tu totiž často meniť rytmus.

Tibor Szabosi;co8c0097.jpg

Jaro povedal: „ Široká časť je naoko ľahká, ale popravde treba povedať, že ten kto nájde kompromis medzi rýchlym (ale širokým) prejazdom a prejdenou vzdialenosťou obyčajne vyhráva. Práve v tejto rýchlej časti sa tento pretek vyhráva. Viem o čom hovorím, nakoľko v druhej ostrej jazde v nedeľu som spravil drobnú jazdeckú chybu - bol som tzv. „moc široký" - nechal som sa moc vyniesť na tejto širokej časti a hneď som stratil 2 sekundy. To je v pretekoch do vrchu obrovská strata."

Tibor Szabosi;co8c9803-2.jpg

Napriek tomu náš tím kraľoval v triede E1 do 1600cm³ a obidva súťažné dni sme vyhrali. Snažili sme sa zvádzať aj nerovný súboj s vozidlami s vyšším objemom motora (a teda aj výkonom motora), ale široká časť kopca vytvára v tomto nerovnom súboji reálnu výhodu pre silnejšie vozidlá. Naše „chvíle" obyčajne prichádzajú na úzkych a technických tratiach.

Tibor Szabosi;co8c9804-3.jpg

Už sa tešíme na ďalší pretek - na jeden z vrcholných podujatí sezóny - pretek Majstrovstiev Európy na Pezinskej Babe pri Bratislave 23. a 24. júla.

Ďakujeme priaznivcom za podporu.

Tibor Szabosi;t2c0529-2.jpg

Výsledky:

Sobota

1. miesto v triede E1 do 1600cm³
6. miesto v skupine E1
12. miesto v absolútnom poradí

Nedeľa

1. miesto v triede E1 do 1600cm³
5. miesto v skupine E1
11. miesto v absolútnom poradí

Tibor Szabosi;t2c0497-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri