Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dvojitá radosť v Dobšinej

Tuesday, 22. 06. 2010 - 08:56, T. Szabosi   

Dvojitá radosť v Dobšinej

Na dobšinskom kopci sa 19. a 20. júna išlo ďalšie podujatie medzinárodných pretekov automobilov do vrchu, ktoré sa započítavalo do Majstrovstiev SR, Majstrovstiev ČR, FIA International Challenge.

V početnom poli 74 pretekárov sa náš Team Homola Motorsport s jazdcom Jarom Homolom určíte nestratil.

Tibor Szabosi;co8c6317-1.jpg

Pre Dobšinú je typické: krásna príroda, krásna trať, dobrá organizácia, ale aj nevyspytateľné počasie. Všetko sa aj v tomto roku do bodky naplnilo, aj keď ešte mesiac pred pretekom to vyzeralo tak, že sa dvojpretek vôbec nepôjde. Príčinou bol starý asfalt v zúboženom stave a sľúbený nový v nedohľadne. Nakoniec sa starý opravil a pretekali sme. Počasie sa tiež predviedlo vo svojej typickej podobe: v sobotu a v nedeľu doobeda pršalo. A snáď, aby sme nebalili prístrešky v daždi, tak v nedeľu na obed vyšlo slnko, všetko vyschlo a nakoniec to boli veľmi pekne preteky aj pre divákov.

Tibor Szabosi;co8c6679-1.jpg

Ale k pretekom: v sobotu, v daždi, mechanici skvele pripravili vozidlo, a tak sme v triede E1 do 1600cm³ udávali tempo už od tréningov, až po zaver sobotňajšieho preteku a vyhrali sme triedu v M SR, aj v M ČR.

Nedeľa začala pre nás rozpačito, nakoľko Jaro už prvú tréningovú jazdu pokazi l- na štarte mu zhasol motor, takže už sme vedeli, že čas z jazdy bude zlý. Našťastie išlo iba o tréningy. Náladu sme si zlepšili až druhou tréningovou jazdou. Ale „húpačka" s našimi nervami pokračovala: na obed vyšlo slnko, trať vyschla, tak sme do prvej súťažnej jazdy nasadili suché pneumatiky. Lenže boli príliš mäkké, podcenili sme teplotu a dĺžku trate, a to malo za následok to, že v poslednej tretine boli pneumatiky prehriate a vozidlo vôbec nezatáčalo. Dokonca čas z tejto jazdy bol horší, ako čas v druhej tréningovej jazde. A tak sa stalo, že sme zrazu boli druhý za výborne jazdiacim a veľmi motivovaným naším najväčším konkurentom Mariánom Grófom.

Tibor Szabosi;co8c6308-1.jpg

Do druhej jazdy sme preto museli zapojiť všetky schopnosti mechanikov pri prestavení podvozku, správnej voľbe pneumatík a Jarovej bezchybnej jazde. Tento koktail priniesol želaný výsledok- čas bol skoro o 1 sekundu na 1 km trate kratší a nám sa podarilo ukoristiť 6. tohtoročné víťazstvo.

Ďakujeme všetkým za podporu a tešíme sa na stretnutie s fanúšikmi 18.07.2010 na pretekoch ME na Pezinskej Babe.

 Tibor Szabosi;co8c5581-1.jpg

Výsledky:
Sobota: 1. miesto v triede E1-1600 cm³
4. miesto v skupine E1
9. miesto v absolútnom hodnotení

Nedeľa: 1 .miesto v triede E1-1600 cm³
5. miesto v skupine E1
8. miesto v absolútnom hodnotení

Tibor Szabosi;co8c6744-1.jpg

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri