Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

DS3 Racing inšpirovaný pretekármi

Sunday, 03. 04. 2011 - 23:55, Ivan Václavík   

DS3 Racing inšpirovaný pretekármi

Posilnená obchodným úspechom modelu DS3 rozširuje automobilka Citroën líniu DS ďalej a uvádza DS3 Racing. Štýlový zjav a vysoká úroveň výbavy sú určené najmä náročnejším klientom, aby umocnili zážitok z jazdy. A pripomenuli nielen 6 titulov majstra sveta konštruktérov v rely, ale aj sedem titulov majstrov sveta v rely medzi jazdcami posádky Sébastien Loeb a Daniel Elena.

cit-ds3-racing88002g.jpg

Citroën DS3 Racing má dĺžku 3,96 m a dopĺňa pôvodný DS3 o rýdzo športové prvky, akým je napríklad zadný difúzor, dvojitá chrómovaná koncovka výfukového potrubia, či karbónová povrchová úprava karosérie (zadný difúzor, poloohybná lamela v prednom nárazníku, pás v spodnej časti karosérie, či rozširujúce sa lemy blatníkov).

cit-ds3-racing88003g.jpg

Toto športovo vyladené auto jazdí na veľkých 18-palcových kolesách s jedinečným dizajnom a dodáva sa vo dvoch farebných vyhotoveniach - v čiernej farbe Obsidien s oranžovou strechou, alebo v bielej farbe Banquise so šedou strechou. Športového ducha podporuje aj ponuka ďalších individuálnych úprav.

Interiér vychádza z modelového radu DS3, ale rovnako ako exteriér dostal viacero špecifických športových prvkov. Niektoré, napríklad stredová konzola, palubná doska, stred volantu, či podpery štítu palubnej dosky sú vo farbe vozidla.

cit-ds3-racing88005g.jpg

Motor, ktorý prešiel úpravami oddelenia Citroën Racing, využíva všetky skúsenosti šesťnásobných majstrov sveta v rely kategórie WRC medzi konštruktérmi. Základom je motor 1,6 litre THP 150 a konštruktérom sa podarilo jeho výkon pozdvihnúť zo 115 kW (156 k) až na 148 kW (202 k). Spolu s tým výrazne stúpol aj krútiaci moment. V reči čísel to znamená nárast z 240 Nm na 275 Nm, čo predstavuje nárast o vyše 15 %, pričom je k dispozícii v širokom spektre otáčok, čo zaručuje pružnosť a príjemné jazdné vlastnosti.

cit-ds3-racing88010g.jpg

Podvozok a nápravy tiež prešli viacerými úpravami. Konštruktéri sa zamerali na výrazné zlepšenie prenosu reakcií a spätnej väzby medzi vodičom a vozovkou. Vozidlo dostalo špeciálne tlmiče a rozšírenú prednú a zadnú nápravu.

cit-ds3-racing88006g.jpg

Zároveň sa o 15 mm znížila svetlá výška. To všetko výrazne zmenilo pôvodné jazdné vlastnosti Citroënu DS3. Predné kolesá brzdia štvorpiestikové brzdiče, kotúče sú odolnejšie a vyhovujú požiadavkám oddelenia Racing.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri