Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Drotár sa stretol s Davidom Richardsom

Sunday, 12. 06. 2011 - 14:23, Daniel Mandzi   

Drotár sa stretol s Davidom Richardsom

V ostatných týždňoch malo možnosť viacero pretekárov vyskúšať si nový súťažný špeciál Mini Cooper WRC, ktorý už má za sebou úspešnú šotolinovú premiéru. V dlhom rade relystov sa ocitol počas minulého týždňa Igor Drotár - ikona slovenskej rely. Počas dvojdňového pobytu v Anglicku vo firme Prodrive si vyskúšal na testovacej trati nové wéercečko Mini Cooper, ktoré na neho urobilo veľmi silný dojem. Okrem neho si v ten istý do kokpitu súťažného auta zasadla aj dvojica severanov Jari Ketomaa a Andreas Grondal.

fenykep.jpg

„Pokojne môžem povedať, že ponuka navštíviť spoločnosť Prodrive v Anglicku a vyskúšať si nové wéercečko bola ako z ríše snov. Po príchode do Banbury sme v spoločnosti šéfov Prodrivu absolvovali prehliadku jednotlivých hál, kde sa pripravujú športové autá. Potom sme mali večerný program a na druhý deň nás čakal testovací okruh a jazdenie s Mini Cooper WRC," hovorí I. Drotár.

fenykep1-1.jpg

Nie je bez zaujímavosti, že  manažérom Jariho Ketomu je syn Ariho Vatanena. S Drotárom boli bratia Kordovci, od ktorých má v tejto sezóne  Subaru Impreza WRC. „Ráno sme sa presunuli na testovaciu trať, kde sa striedajú rôzne druhy asfaltu so šotolinou zhruba 50 km od firmy Prodrive, kde nás už čakalo testovacie autíčko. Na úvod nás previezol po trati ich testovací jazdec Tieri Keiby. Neviem prečo, ale išiel som sa previesť na trať ako prvý. Už samotná zoznamovacia jazda naznačila, že to nebude len tak hocijaké zvezenie, ale poriadna streľba. Trocha ma prepadli aj myšlienky, prečo práva ja som sa dostal medzi tých pretekárov, ktorí si môžu vyskúšať nové wéercečko. Po niekoľkých kilometroch v kokpite sa len potvrdilo, že auto je úžasné a inšpiruje k dobrým výkonom. Sám som zostal prekvapený, ako som dokázal rýchlo s týmto jazdiť na trati dlhej 15 km."

fenykep3.jpg

"Podobne na tom boli aj  bratia Kordovci, Ketomaa, Grondal ako aj ďalší ľudia, vrátane ich testovacieho jazdca. Ten ma dokonca pochválil, že som išiel s týmto autom veľmi pekne a hlavne rýchlo. Sám som tomu nechcel uveriť, že dokážem takto jazdiť a pripadalo mi to akoby to som nebol ja. Dosiahol som porovnateľné časy s oboma pretekármi. Auto fungovalo veľmi dobre, dobre mi sadlo do rúk. Bolo to niečo úžasné, mám veľké množstvo pekných dojmov z jazdy, i z celého pobytu v spoločnosti Prodrive," povedal I. Drotár. Testovanie nového Mini Coper WRC s trojicou jazdcov si nenechal ujsť ani samotný šéf Prodrive David Richards. Od neho si vyslúžil Drotár uznanie a pomenovanie „lietajúci Igor".

fenykep4-1.jpg

Počas celého dňa panovala priateľská nálada a trojica jazdcov si medzi sebou vymieňala skúsenosti o aute. „Na samotný záver sme si teda urobili niekoľko spoločných fotiek aj Davidom Richardsom. Úžasne bolo testovanie, získal som nové skúsenosti a verím, že raz ich využijem pri jazde s týmto autom na niektorej súťaži," dodal I. Drotár.

Media servis SRS



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri