Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Dominantný tím zaskočili zmeny pravidiel: KTM končí s účasťou na Rallye Dakar!

Sunday, 07. 06. 2009 - 00:42, Andrej Haverda   

Dominantný tím zaskočili zmeny pravidiel: KTM končí s účasťou na Rallye Dakar!Výrobca motocyklov KTM, na ktorých jazdci vyhrali posledných osem ročníkov Rallye Dakar, sa rozhodol s okamžitou platnosťou ukončiť svoje pôsobenie v slávnom maratónskom preteku.

                                                                                                       

Rakúska firma oznámila na svojom webe, že sa nezúčastní súťaže v Argentíne a Chile s továrenským ani žiadnym iným tímom kvôli novým technickým pravidlám, ktoré obmedzujú objem motorov na maximálne 450 ccm. V budúcnosti sa chce KTM zúčastniť už iba majstrovstiev sveta v diaľkových rallye.

„Organizátori znenazdajky upravili pravidlá, aby tým ukončili nadvládu KTM. Prišlo to bez varovania a KTM to tvrdo zasiahlo,“ uvádza v prehlásení výrobca, ktorý na dakarskú rallye dlhodobo pripravuje stroje o objeme 690 ccm. Finančné dôsledky tohto rozhodnutia sú podľa KTM ohromné. „Všetok materiál pre náš továrenský tím a päťdesiatku zákazníckych máme pripravený v halách. Stačilo to už iba zmontovať dohromady,“ uviedol športový riaditeľ Heinz Kinigadner, niekdajší majster sveta v motokrose a účastník Dakaru.
                                                                                                 

Po rozhodnutí obmedziť pol roka pred štartom motocykle na „štyristopäťdesiatky“ vraj KTM nemôže aj s ohľadom na globálnu hospodársku krízu účasť na Dakare zaistiť. „Budeme sa teraz naplno sústreďovať na majstrovstvá sveta v rallye a poobhliadame sa po alternatívach. Napríklad sa budeme naplno angažovať v rallye na africkom území. Späť ku koreňom,“ uviedol šéf oddelenia motoristického športu Winfried Kerschhaggl.

Francúzska usporiadateľská spoločnosť Dakaru ASO (Amaury Sport Organisation) oznámila zmenu pravidiel vo štvrtok súčasne s prezentáciou trasy budúceho ročníka.






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri