Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec 2015 – Zvláštne ustanovenia a prihlasovanie

Tuesday, 12. 05. 2015 - 07:33, Miroslav Majláth   

Dobšinský kopec 2015 – Zvláštne ustanovenia a prihlasovanie

Dobšinský kopec 2015 práve v tomto momente zverejňuje Zvláštne ustanovenia a spúšťa prihlasovanie súťažiacich.



Tibor Szabosi;h7p0463-1.jpg

Do štartu jediného slovenského podujatia zaradeného do FIA Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu 2015 ako aj FIA Majstrovstiev Európy historických pretekov automobilov do vrchu 2015, Dobšinského kopca ostáva ešte viac ako dva mesiace, už v tomto momente má však organizátor potvrdené Zvláštne ustanovenia z FIA. Tie pojednávajú o tom, že preteky v Dobšinej odštartujú v dňoch 18. - 19.júla 2015 na trati o dĺžke 6810 metrov, pričom výškový rozdiel medzi štartom a cieľom pretekov je 397 metrov. Na trati čaká súťažiacich 30 zákrut a ak by chcel niektorý z pretekárov pokoriť platný rekord trate, ktorého držiteľom je Talian Simone Faggioli, musel by v tomto roku zajazdiť čas rýchlejší ako 2:20,682 minúty.

Jozef Pisch;0x8c9335.jpg

Čo sa týka riaditeľstva súťaže a delegovaných činovníkov, ani tu oproti minulosti nenastali veľké zmeny. Riaditeľom pretekov bude Marcel Kollárik, jeho zástupcom Boris Kubovič. Tajomníkom podujatia aj naďalej ostáva Pavol Kušnier. Bezpečnosť na trati bude mať na starosti Michal Gergoš a hlavná lekárka, pani MUDr. Anna Vidóová sa rovnako nemení. Hlavným športovým komisárom bude na Dobšinskom kopci 2015 Miroslav Nezval z Českej republiky, ktorému bude pomáhať ďalšia dvojica športových komisárov, Slovák Boris Kočergin a Rakúšan Wolfgang Sauer. Pozorovateľom FIA bude v roku 2015 Angličan David Grace a technickým delegát FIA pre historické vozidlá bude na Dobšinskom kopci Talian Domenico Cifaldi a hlavným technickým komisárom všetkým jazdcom dobre známy Milan Hôlka. Bezpečnostným komisárom SAMŠ bude Ľubomír Šimko a hlavným časomeračom Ján Margoč.

Jozef Pisch;co8c5224-8.jpg

Spoločne so zverejnením Zvláštnych ustanovení k podujatiu Dobšinský kopec 2015 spúšťa organizátor aj prihlasovanie súťažiacich na všetkým dobre známej internetovej stránke www.prihlaska-sams.sk. Práve tu majú možnosť nielen súťažiaci, ale aj priaznivci motoristického športu sledovať, kto na Dobšinskom kopci 2015 bude v dňoch 18. - 19.7.2015 súťažiť. Uzávierka prihlášok je organizátorom stanovená na 5.7.2015 presne o 23 hodine 59 minúte.

Miro Majláth
tlačový tajomník DK 2015

ZU Dobšinský kopec 2015

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri