Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec 2014 už zaplnený jazdcami

Friday, 18. 07. 2014 - 08:58, Miroslav Majláth   

Dobšinský kopec 2014 už zaplnený jazdcami

Štvrtkové otvorenie parkoviska pretekárskych strojov využilo takmer celé štartové pole podujatia Dobšinský kopec 2014. Mesto Dobšiná doslova obsadilo vyše stopäťdesiat súťažiacich a ich tímy.


dk-2014-2-1.jpg

To, že mesto Dobšiná už začalo naplno žiť podujatím zaradeným do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu bolo cítiť po celom meste už od štvrtkového rána. Jednotlivé tímy a ich jazdci postupne zapĺňali svoje vyhradené priestory, z útrob kamiónov sa začala vynárať pretekárska technika, mechanici postupne rozkladali tímové stany a kaviarničky v Dobšinej sa pomaly zapĺňali zákazníkmi. Mesto jednoducho po roku opäť začalo naplno dýchať motoristickým športom.

dk-2014-10.jpg

Zatiaľ čo sa Dobšinčania tešili na preteky, organizátorovi však prichádzali aj prvé ospravedlnenky, pričom počas štvrtka ich prišlo celkovo deväť. Medzi ospravedlnenými figuruje trojica veľmi rýchlych Poliakov, známych aj zo slovenských tratí, Tomasz Nagórski, Dubaj, či Robert Steć. Na trati Dobšinského kopca v tomto roku neuvidíme ani dvojicu Talianov, Francesca Conticelliho a Roberta Turitzianiho a medzi štartujúcimi nebude ani Čech Miroslav Adámek. Ospravedlnenky však neobišli ani slovenských jazdcov a na trati v hlavnom štartovom poli neuvidíme Mariána Kekeňáka. Navyše vypadla aj dvojica jazdcov slovenského kopcového pohára, konkrétne Ľubo Eliáš starší a Zdenko Bystrán.

dk-2014-3-1.jpg

Či náhodou ešte niekto nevypadne spomedzi prihlásených sa dozvieme v priebehu dnešného administratívneho a technického preberania. Štartová listina bude zverejnená zajtra ráno, čiže v sobotu 19.7.2014 o 7:45 hod.

partneri-dk-2014-u.jpg

Miro Majláth
tlačový tajomník DK 2014

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri