Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Do štartu nám ostávajú už len dva týždne

Monday, 28. 06. 2010 - 11:50, T. Szabosi   

Do štartu nám ostávajú už len dva týždne

Už len dva týždne nás delia od, dovolím si povedať, premiérového štartu na rally v Lubeníku. Aj keď vlani sme tu organizovali 1. Ročník, ktorý bol započítavaný do seriálu Slovenský Rally Pohár, tento rok je to úplne, ale ozaj úplne niečo iné.

 Tibor Szabosi;img_0167.jpg

Pre pretekárov sme postavili novú trať, Zmenili sme priestor štartu, a aj servisného parkoviska. Po vlaňajšom , skúšobnom prvom ročníku sme sa rozhodli usporiadať niečo čo tu ešte nebolo. Myslím tým to, čo ešte nebolo v Lubeníku. Organizačný team pracuje už pol roka v plnom vyťažení, aby jazdci, diváci, médiá, ale aj my organizátori sme boli čo najviac spokojný s celým priebehom podujatia.

 Tibor Szabosi;img_0200.jpg

Ostáva nám už len doladiť niekoľko drobností a pretek môže začať. S veľkým očakávaním sme do posledných chvíľ tŕpli aké jazdecké obsadenie sa u nás zíde. Teraz 24 hodín pred uzávierkou môžem konštatovať že v Lubeníku bude štartovať kompletne celá špička . Trochu nás mrzí neúčasť Maďarských posádok . Boje o prvé miesta mohli byť ešte zaujímavejšie. Trocha skôr sme sa dozvedeli aj o neúčasti Francúzskej posádky temu PH sport, ktorá už niekoľko rokov brázdi slovenské trate s krásnym Citroenom C2 R2 MAX. O to viac sme sa potešili keď k nám dorazili prihlášky Českých jazdcov na veľmi rýchlych autách.

 Tibor Szabosi;img_0424.jpg

Ako som už spomínal najväčšou zmenou prešla trať, no najmä jej dľžka ale aj náročnosť. Traťe rýchlostných skúšok sú koncipované do blízkeho okolia Lubeníka a prechádzajú len okresom Revúca. Trať súťaže pozostáva z troch rôznych úsekov. Jeden z nich, je dá sa povedať takmer nový aj keď časť z neho sa šla pred niekoľkými rokmi. Zaujímavosťou tejto rýchlej ale veľmi zákernej RS je množstvo skákajúcich horizontov. Najväčší je asi 1200 m po štarte, kde budú tie najrýchlejšie posádky skákať viacej ako 30 metrov.

 Tibor Szabosi;img_0271.jpg

Servisné parkovisko a zoskupenie je sústredené na veľkom vyasfaltovanom parkovisku pred areálom SLOVMAG a.s. v Lubeníku. Na slávnostný ,ale aj ostrý štart , a aj cieľ pretekov sa môžu prísť diváci pozrieť do Lubeníka na sídlisko. Ten sa uskutoční pred nákupným strediskom. Slávnostý štart a predstavenie posádok v piatok 9.7.2010 od 19:oo , ostrý štart v sobotu 10.7.2010 od 10:oo a v cieli sme pripravení privítať prvé posádky už o 17:oo hod.

 Tibor Szabosi;img_0450.jpg

O dobrú atmosféru v priestore štartu sa okrem pripraveného kultúrneho programu postará známy moderátor , odborník a znalec slovenskej rally Alex Štefuca.

 Tibor Szabosi;img_0520.jpg

Týmto Vás v mene starostu obce Lubeník, obecného zastupiteľstva a organizačného výboru II.RALLY LUBENÍK pozývam na toto jedinečné motoristické športové podujatie. Príďte povzbudiť nielen najlepších a najrýchlejších , ale všetkých zúčastnených jazdcov. Určite sa Vám odvďačia nezabudnuteľným zážitkom.

Marek Podobník
Predseda organizačného výboru



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri