Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Detroit čoskoro otvorí náruč

Tuesday, 04. 01. 2011 - 15:23, Ivan Václavík   

Detroit čoskoro otvorí náruč

Žiadna významná automobilka nezaspáva na vavrínoch a už začiatkom roka 2011 nejedna z nich vyrukuje na zimný autosalón v Detroite (pre verejnosť od 12. 1. do 23. 1. 2011) s nejakou novinkou. Očakávania výrobcov v čase krízy sú veľké, najmä nevedno, ako sa zachovajú potenciálni zákazníci, čomu dajú prednosť.

mini-paceman537g.jpg

Takže automobilky si už môžu v predstihu urobiť predbežný obraz o nastávajúcej situácii na automobilovom trhu. Prinášame niekoľko prvotných informácií a fotografií.

audi-a6100013-mediumg.jpg

Nová limuzína Audi A6 by chcela konkurovať najmä BMW radu 5, Mercedesu triedy E a Jaguaru XF. Oproti predošlému modelu má Audi A6 trošku zmenené proporcie - na dĺžku meria 4,9 m a na šírku 1,8 m. Rázvor je úctyhodných 2,9 m. V ponuke bude päť motorov z ktorých základný benzínový šesťvalec má objem 2,8 litra.

bmw-6-convertible883g.jpg

BMW 6 Cabrio oslávi svoju premiéru v USA hneď na dvoch salónoch - v Los Angeles a v Detroite. Na dĺžku narástol tento kabriolet o 7 cm. Osemvalec V8 v BMW 650 i Cabrio pracuje s priamym vstrekovaním a spĺňa emisnú normu EU5. Okrem toho ponúkne BMW aj nový model radu 6 Cabrio ako BMW 640i.

mercedes-c-t2011-014g.jpg

Mercedes osvieži limuzínu triedy C-Klasse v podobe kombi s označením T, ktoré si zákazníci môžu už objednávať.
VW chce predstaviť sedan strednej triedy pre trh USA, dlhý 4,7 m, ktorého výrobu naplánovali do nového závodu v meste Chattanooga/Tennessee.

chrysler-300c-001th-g.jpg

Medzi novinkami istotne upúta pozornosť Chrysler 300 C s dĺžkou 5 metrov. Na jeseň 2011 príde aj do Európy, aby sa pokúsil zopakovať úspech svojho predchodcu.

chrysler-300c-010th-g.jpg

Porsche-918-Spyder v podobe konceptu sa môže čoskoro stať sériovým modelom. Predpokladá sa, že na trhu by sa mohol objaviť v roku 2015...

bmw1mcoupe68864g.jpg

BMW1 M Coupé sme už predstavili v samostatnom článku ešte v závere roka 2010. BMW 1 Coupé dostane súrodenca v podobe BMW 1 Cabrio. Od marca 2011 ich už budú predávať v Nemecku.

mini-paceman536g.jpg

Ako sme vás už tiež informovali, automobilka Mini predstaví v Detroite štúdiu Mini Paceman Concept, čím si pripomenie 10-ročné jubileum „nového" Mini. Koncept  je postavený na platforme Mini Countryman.
Jeep Compass predstavujeme najmä na obrázkoch, ktoré poskytol výrobca.

chrysler-300c-009th-g.jpg

Typickým americkým pick-upom je GMC Sierra All Terrain HD Pickup, ktorý bude mať v Detroite premiéru, pričom sériová výroba je veľmi pravdepodobná. So svojou dĺžkou 5,8 m by však tento pick-up určite mal problémy na tesných slovenských parkoviskách.

So zaujímavou štúdiou sa chystá do Detroitu japonská Honda a síce s náznakom, ako asi bude vyzerať nový Civic.

Už na rok 2011 plánuje Smart návrat k päťdverovému automobilu - pravdepodobne ako reakciu Američanov na unáhlené ukončenie výroby pôvodného 4-dverového Smartu. Päťdverový Smart by mal byť na podvozku Nissanu Micra. Servisné zázemie nájdu noví majitelia pri 75 amerických díleroch tejto značky. Importérom Smartu v USA je bývalý automobilový pretekár Roger Penske, ktorý stratil trpezlivosť pri čakaní na nový vývoj populárneho auta v spolupráci značiek Smart a Renault.

Na september 2011 avizuje Toyota ďalšiu generáciu malého vozidla Yaris. Okrem toho by mala v Japonsku prísť na trh vo februári 2011 Toyota Prius Alpha v podobe elektromobilu na lithium-ionové batérie.

kia-kv7g.jpg

Hyundai predstaví 2+2-miestny automobil z kategórie „Crossover Utility Vehicle". Kia ukáže avizovanú štúdiu KV7, čo je crossover-SUV s krídlovými dvermi.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri