Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Desatoro návštevníka PAV Dobšinský kopec 2015

Thursday, 16. 07. 2015 - 09:43, Miroslav Majláth   

Desatoro návštevníka PAV Dobšinský kopec 2015

Bezpečnosť na pretekoch

Zaistenie bezpečnosti na motoristickom podujatí si vyžaduje, aby všetci zúčastnení dodržiavali všeobecne platné nariadenia a vzájomne sa rešpektovali, s cieľom mať čo najhodnotnejší športový zážitok. Preto sa vyžaduje, aby diváci dodržiavali nasledovne odporúčania:


foto-bezpecnost.jpg

- Sledovali preteky len z vyhradených diváckych miest a rešpektovali zákaz vstupu do miest označených ako ZAKÁZANÝ PRIESTOR.
- V priestoroch vytýčených páskou ju neprekračovali, nepremiestňovali a nezdržiavali sa pred ňou rovnako ako pred bezpečnostnými zábranami. Ich cieľom je vyznačiť bezpečnú vzdialenosť od trate pretekov a tým ochrániť zdravie a životy divákov.
- Počas priebehu pretekov nevstupovali na vozovku a nepohybovali sa po trati pretekov. Na svoj pohyb do jednotlivých diváckych miest používali len označené divácke koridory a riadili sa pokynmi usporiadateľskej služby.
- Spolupracujte a riaďte sa pokynmi usporiadateľov a traťových komisárov. Je to ich práca, ktorá pomáha aby sa preteky uskutočnili bez problémov a nikomu sa nič nestalo.
- Zvýšili svoju ostražitosť ak počujú zvuk píšťalky traťových komisárov, ktorá signalizuje blížiace sa pretekárske vozidlo.
- Svoje vozidlá mali zaparkované len vo vyznačených priestoroch a efektívne využívali tento priestor. Na trať pretekov je povolený vjazd len zo súhlasom traťových komisárov a to po jej otvorení riaditeľom pretekov.
- Nepoškodzovali prírodu a ani technické vybavenie trate pretekov. Po svojom odchode z diváckeho miesta nechali po sebe poriadok.
- V prípade ak si zo sebou prinášate zvieratá dbajte o to aby sa voľne nepohybovali a nemohli sa dostať na trať pretekov a zároveň aby neohrozovali ostatných divákov.
- Majte na pamäti, že každý divák sa zúčastňuje pretekov na vlastné nebezpečenstvo
- Po skončení pretekov venujte zvýšenú pozornosť pohybu po trati a okolitých cestách vzhľadom na zhustenú premávku po týchto komunikáciách.

bezpecnost.jpg
Červené zóny : "Zakázané miesta pre divákov"

VLAJKOVÁ SIGNALIZÁCIA PRE DIVÁKOV:

Začiatok tréningovej alebo súťažnej jazdy

Trať pretekov uzatvára vozidlo s označením SAFETY CAR so vztýčenou červenou zástavou - po jeho prejdení už nesmie nikto vstupovať na trať pretekov.

Ukončenie tréningovej alebo súťažnej jazdy

Trať pretekov je otvorená až po zvoze pretekárov do depa a po prejdení vozidla s označením SAFETY CAR so vztýčenou zelenou zástavou.

dk-2015-reklamni-partneri-a4-final-s-logom-dk.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri