Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Dani Sordo a Daniel Oliveira budúci rok s Mini

Wednesday, 05. 01. 2011 - 18:56, Katarína Ďurecová   

Dani Sordo a Daniel Oliveira budúci rok s Mini

Tímovým kolegom Krisa Meeka v tíme Mini bude pre túto sezónu Dani Sordo. Meeke a Sordo sa tak teda po rokoch opäť stretávajú v jednom tíme, tímovými kolegami boli už počas svojho pôsobenia v JWRC v tíme Citroenu. Ďalším jazdcom, ktorý sa budúci rok v majstrovstvách sveta predstaví s Mini Countrymanom WRC je Brazílčan Daniel Oliveira, ktorého sme tento rok mohli vidieť najmä v IRC.

Mini sa má budúci rok zúčastniť najmenej šiestich podujatí majstrovstiev sveta a začať by mali na Rally Sardínie.

Martin Trenkler;_an_8982.jpg


„Návrat Mini do WRC je veľmi vzrušujúci a stať sa súčasťou tohto tímu je pre mňa veľká príležitosť. Som si istý, že Mini bude mať v tomto športe veľkú budúcnosť. Teším sa na spoluprácu s Krisom Meekom, s ktorým som v novembri na Sardínii absolvoval veľmi úspešný test", hovorí Dani Sordo. Treba však poznamenať, že Sordo bezprostredne po spomínanom teste (a predtým ako s Mini podpísal zmluvu) až tak nadšený nebol.

Prodrive;mini-wrc-high-front-3q.jpg

Šéf Prodrivu Danid Richards na margo angažovania Daniho Sorda povedal: „Dani má síce iba 27 rokov, ale je to jeden z najskúsenejších jazdcov WRC a súťažil na tej najvyššej úrovni posledných päť rokov. Verím tomu, že s novým Mini WRC a v tom správnom prostredí môže urobiť ďalší krok a ku svojim 29-tim pódiovým umiestneniam pridať aj nejaké víťazstvá a byť jedným s kandidátov na titul."

Josef Petrů;0d3x6567.jpg

Ďalším jazdcom, ktorého budúci rok uvidíme za volantom Mini Countrymana WRC, je Daniel Oliveira. Olivieira má s Mini na programe 10 podujatí s tým, že začne v Portugalsku so špecifikáciou Super 2000 a neskôr prejde na špecifikáciu WRC. Jeho spolujazdcom bude Carlos Magalhaes, ktorý tak isto ako Oliveira v sezóne 2010 pôsobil v IRC, kde navigoval Bruna Magalhaesa.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri