Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Ďalší ročník Rally Budapešť - Bamako sa skončil

Monday, 02. 02. 2009 - 00:00, T. Szabosi   

Ďalší ročník Rally Budapešť - Bamako sa skončilMali/Bamako, 1.2.2009

V sobotu 31. januára absolvovali súťažné posádky posledné kilometre tohtoročnej rally Budapešť – Bamako. Záverečná etapa nebola ničím výnimočná a ani obzvlášť náročná, ale víťaz rally sa ešte nemohol tešiť vopred. Organizačné nedostatky spôsobili zlyhanie priebežného hodnotenia jednotlivých etáp. Posledných 7 dní posádky len tipovali umiestnenie. Celé prepočítanie všetkých etáp sa konalo až v cieli. A tak na večernú finiš párty prichádzali všetky teamy s napätím.



Team Raid Adventure nastupoval do tohtoročnej súťaže ako najväčší favorit. Štartovné číslo 01 na dverách jeho Nissanu Navara tomu nasvedčoval. Skúsenosti z minulých rokov nútili posádku zabrať neplno hneď od začiatku. Náročnosť rally a obrovská konkurencia už neodpúšťa žiadne chyby. Po prvej etape sa však našej posádke podarilo dostať na prvú pozíciu. Bohužiaľ dávku obrovskej smoly si posádka vybrala hneď v druhej etape. Pri plnení jednej z náročných úloh v alpách na taliansko-francúzskom pohraničí sa navigátorka teamu Daniela Ulrichová nešťastne zranila a ďalšie pokračovanie v súťaži bolo ohrozené. Team sa nakoniec rozhodol pokračovať v rally, ale strata z tohto dňa a stav keď navigátor nemohol na sto percent plniť svoje povinnosti znamenala prepad na ôsme miesto. Počas nasledujúcich 13 dní však urobil team maximum a v cieli sa nakoniec mohol tešiť z výborného tretieho miesta.

Po predošlých štyroch víťazstvách by mohlo byť tretie miesto sklamaním, ale nie je tomu tak. Pri takýchto diaľkových súťažiach býva často víťazom každý, ktorý vôbec príde do cieľa. Team Raid Adventure to opäť dokázal a medzi desiatkami konkurentov takmer z celého sveta sa aj napriek obrovským problémom prebojoval na pódiovú priečku. Tretie miesto v tohtoročnej rally Budapešť – Bamako je preto pre team veľkým úspechom a taktiež veľkou výzvou do ďalších aktivít.



Rally sa skončila a teamy sa rozchádzajú do rôznych kútov sveta. Team Raid Adventure hneď na druhý deň odchádza z Bamaka domov. Po náročnej rally ich ešte čaká takmer 7 tis kilometrov smerom na Slovensko. Prvoradým je momentálne rýchly návrat domov a rýchle ošetrenie navigátorkinho zranenia.

Výsledky:

4x4 Racing kategória:

1. DB Team – 733 bodov – Attila Lőrincz, Miklós Nagy
2. Go-Go Bamako Team – 718 bodov – János Turjányi, Lajos Zsom, Attila József Nagy
3. Raid Adventure Team – 710 bodov – Juraj Ulrich, Daniela Ulrichová






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri