Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Dakar Series: České posádky automobilov permanentne postupujú vpred

Saturday, 13. 09. 2008 - 00:17, Andrej Haverda   

Dakar Series: České posádky automobilov permanentne postupujú vpredV tretej etape druhej Dakar Series Pax Rally, ktorá 12. septembra viedla z Benavente a po 250 kilometroch končila v Alcochete, došlo opäť ku zmenám priebežnej klasifikácie. „Erzetu“ tvorili dve deväťdesiatkilometrové špeciálky a vyznačovali sa predovšetkým veľkou rýchlosťou a množstvom piesku.




V kategórii motocyklov v obidvoch kraľoval domáci jazdec Ruben Faria (Honda). Druhú priečku po dvakrát ukoristil jeho krajan Helder Rodrigues (tiež Honda) – až za nimi bodovali dakarské hviezdy, Francúz Després a Španiel Coma s továrenskými „špeciálmi“ KTM. Després po dvakrát vydobyl tretie miesto, Coma zajazdil najskôr piaty a potom štvrtý etapový čas. V celkovej klasifikácii si Faria aj naďalej udržal priebežné vedenie o 2:43 min. pred Desprésom, ktorý tak na tretiu pozíciu odsunul tímového kolegu Comu. Hoci len s osemdesiatdvasekundovým náskokom.
                                                                                                  
                                                                                                                                
Medzi quadmi (štvorkolkami) jednoznačne stratil (takmer dvadsaťpäťminútový náskok) Francúz Hubert Deltrieu. So svojim Polarisom zaznamenal štvrtý a potom až piaty etapový čas – v celkovej klasifikácii klesol na druhú priečku, i keď s nepatrným, takmer dva a pol minútovým mankom v prospech domáceho pretekára Luisa Engeitada (Suzuki). Ďalší Portugalčan, Rui Mendes, zajazdil síce so svojou Suzuki druhý, respektíve prvý etapový čas, v celkovom poradí však ostal naďalej na tretej priečke – ibaže už s tridsaťpäťminútovou stratou.
                                                                                                                                                                                                   
Aj v kategórii automobilov došlo ku zmene na pódiových priečkach. V nej sa po dvakrát presadil vedúci Španiel Carlos Sainz na Volkswagene; najskôr pred Francúzom Guerlainom Chicheritom a potom pred Katarčanom Salehom Al Attiyahom (obaja BMW X3). Francúz Stéphane Peterhansel, „jednotka“ stajne Mitsubishi, zajazdil tretí a piaty najrýchlejší čas a to mu stačilo na postup (2. priečka). Práve z nej odsunul svojho krajana a tímového kolegu Luca Alphanda, ktorý bol dvakrát pri stolíku časomeračov až šiesty. Znamenalo to, že klesol na 4. pozíciu: pred neho ešte postúpil Juhoafričan Giniel De Villiers s ďalším vozidlom s dvoma véčkami v znaku.
                                                                                                   
                                                                                                  
Výborne si zatiaľ počínajú všetky tri české posádky. Zapletal s Ouředníčkom (Mitsubishi) zaznamenali desiaty a jedenásty čas a posunuli sa z dvanásteho na desiate miesto! Vacovský s Chytkom (Toyota) boli v špeciálkach 23., resp. 22. a z dvadsiatej tretej pozície sa posunuli na sedemnástu. Janeček s Wolfom mali na svojom konte 37. a 35. etapový čas a tiež sa výsledkovou listinou posunuli dopredu: z 31. na 29. miesto.

Foto: paxrally.com


Poradie po 3. etape:

Motocykle:
1. Ruben Faria (PT/Honda) 09h 02´39
2. Cyril Despres (F/KTM) 09h 05´22
3. Marc Coma (ES/KTM) 09h 06´44

Quady:
1. Luis Engeitado (PT/Suzuki) 10h 26´46
2. Hubert Deltrieu (F/Polaris) 10h 29´07
3. Rui Mendes (PT/Suzuki) 11h 01´43

Automobily:
1. Sainz – Perin (ES/Volkswagen) 08h 21´41
2. Peterhansel – Cottret (F/Mitsubishi) 08h 24´02
3. De Villiers – Von Zitzewitz (RSA/Volkswagen) 08h 25´00

10. Zapletal – Ouředníček (CZ/Mitsubishi) 09h 13´42
17. Vacovský – Chytka (CZ/Toyota) 10h 34´15
29. Janeček – Wolf (CZ/Toyota) 12h 48´59





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri